Арестуваха футболистка на ПСЖ за насилие над съотборничка

Спорт
17:09 - 10 Ноември 2021
2699
Арестуваха футболистка на ПСЖ за насилие над съотборничка

Футболистката на Пари Сен Жермен Амината Диало е била арестувана тази сутрин от полицията във Версай. За това потвърдиха от френския клуб с официално изявление на своя сайт.

"Пари Сен Жермен може да потвърди, че Амината Диало беше арестувана тази сутрин от полицията във Версай като част от разследването, образувано след нападението срещу футболистки на клуба в четвъртък вечерта. Пари Сен Жермен осъжда това насилие по възможно най-строгия начин. От четвъртък вечер насам клубът предприе всички необходими мерки, за да гарантира здравето, благополучието и безопасността на целия си женски състав.

Пари Сен Жермен работи в сътрудничество с полицията във Версай, за да изясни фактите. Клубът следи отблизо развитието на разследването и ще прецени какви действия да предприеме”, се казва в съобщението.

От “Екип” разкриват детайли за разигралите се събития във вечерта на 4 ноември. Според изданието тогава три от футболистките на ПСЖ се прибирали с кола след клубно парти. Една от тях е била именно Диало, която е шофирала. На тях обаче им е била устроена засада от двама маскирани нападатели. Те извадили от колата друга от футболистките - Кийра Хамрауи, и ѝ нанесли множество удари по краката с железни прътове.

Диало е задържана по този случай, тъй като има подозрения, че именно тя е наела въпросните нападатели, които да наранят нейната съотборничка, за да може 26-годишната полузащитничка да играе в състава на ПСЖ вместо нея.