Арестуваха компютърен магнат — носил дантелени прашки вместо маска за лице

Създателят на антrивирусна софтуерна програма на негово име Джон Макафи има дълга история в спречкванията си със закона

Новини
08:51 - 12 Август 2020
7807
Арестуваха компютърен магнат — носил дантелени прашки вместо маска за лице

Компютърният магнат и програмист Джон Макафи е бил арестуван в Норвегия, защото отказал да сложи на лицето си сертифицирана медицинска маска, а вместо това бил с дантелена самоделка от дамски прашки, пише DailyMail.

Макафи, който спечели милиони долари от антrивирусна софтуерна програма на негово име – McAfee, излезе с публикация в Twitter в понеделник, че е бил задържан от норвежките власти, които не възприели добре носената от него маска, направена от дамско бельо.

Съпругата на Макафи Джанис заявила в последствие, че мъжът ѝ е бил оставен в ареста, докато тя е била временно задържана.

“Настоявам, че нося най-сигурната възможна защита на лицето си и отказвам да сложа друга”, заяви 74-годишният Макафи.

Роденият през 1945 година в американска военна база във Великобритания милионер има дълга история в спречкванията си със закона къде ли не по света.

Така например през 2012 година той влезе в извънредните новини, след като властите обявиха, че е издирван като свидетел при убийството на своя съсед в Белиз.

По-късно ексцентричният милионер бе издирван в Гватемала, където той заяви, че търси политическо убежище. Впоследствие бе арестуван за незаконно влизане в страната и в крайна сметка бе депортиран обратно в САЩ.

Миналото лято той и съпругата му бяха арестувани в Доминиканската република по обвинение, че плават с лодка, натоварена с огнестрелно оръжие.

В момента Макафи се опитва да се кандидатира за президент на САЩ тази есен, след като не успя в това през 2016 г.