Арестуваха секретаря на Радев - Пламен Узунов

Актуални новини
17:21 - 19 Юни 2020
11167
Арестуваха секретаря на Радев - Пламен Узунов

МВР задържа за 24 часа Пламен Узунов, секретар по правни въпроси на президента Румен Радев. Вероятната причина за ареста са разменените мейли с Пламен Бобоков, за които прокуратурата съобщи по-рано днес.

Бобоков е получил от Узунов съдебното решение, с което се отменя забраната за плаване на кораба "Бадр", стана ясно от приложените от обвинението факсимилета на чатове. Секретарят го пратил на бизнесмена 6 дни, преди решението да бъде публикувано в сайта на Върховния административен съд. Заради това се води разследване за търговия с влияние. 

В момента разследващите претърсват дома на Узунов в столичния кв. "Кръстова вада". Вероятно през уикенда ще стане ясно дали той ще бъде освободен или ще му бъде повдигнато обвинение.

Сега Пламен Узунов е на разпит в Спецпрокуратурата, това съобщи наблюдаващия прокурор Генка Брезашка. Той е бил призован от нея вчера във връзка с разследването за търговия с влияние.  

Очаква се в Спецпрокуратурата да пристигне и русенският прокурор Николай Николов, тъй като чат комуникация с бизнесмена Пламен Бобоков го уличава, че е търсил съдействие от него, за да бъде избран за окръжен прокурор на Русе.

Самият Пламен Бобоков каза, че той се е виждал с президента преди 2-3 години, а с Пламен Узунов се познават.