Арестувани хулигани: Племето се дръпна и ни изостави!

Новини
07:30 - 04 Септември 2020
12201
Арестувани хулигани: Племето се дръпна и ни изостави!

Целта на организираната атака на футболните хулигани, окървавили в сряда вечер протеста на жълтите павета, е била да повлекат с агресивните си действия хиляди мирно протестиращи и заедно с тях да окупират и подпалят сградата на някогашния Партиен дом, където отскоро се помещава Народното събрание.

Това са признали при разпитите си в софийските районни управления част от 130-те арестувани за безредиците гамени. Нито един от задържаните, сред които има членуващи в хулигански фракции от агитката на „Левски“ обаче не признава, че е бил пратен срещу пари да мята бомби и павета срещу полицаите.

„Намеренията ни бяха да превземем Партийния дом и да принудим правителството да подаде оставка. Племето обаче се дръпна и ни остави сами срещу полицаите!“, чистосърдечно признали задържани младежи от футболна агитка.

Някои са споделили при разпитите, че организацията за кървавия метеж е текла цяла седмица. Младежи и дори момичета внасяли през деня бомби, които криели на различни места - в градинката на Народния театър, между камъните около Археологическия музей и даже в кашпите на заведението „Музея“, помещаващ се срещу Президенството.

Полицията обаче осуетила предварително начертания план. Първо ченгетата разделили протестиращите на две части – нещо, което хулиганите не очаквали, а вечерта около 19 ч. полицаи арестували и някои от хората, ангажирани с доставката на още количества коктейли „Моллотов“, военни димки и голямо количество бомби с миниум и бронз.

Според източник на Lupa.bg от СДВР, поне три различни групи от фенове са участвали в погромите. Съмненията са, че е имало общо финансиране за всички лумпени, дошло от различни касиери на беглецът от правосъдието Васил Божков.

Има данни и за четвърта група от крими елементи от „Люлин“, която обаче не била съставена от футболни запалянковци.