Арестуваният брат на Погба: Винаги е бил заобиколен от престъпници!

Стреляха по наши роднини заради него, заяви Матиас

Спорт
13:47 - 23 Септември 2022
2044
Арестуваният брат на Погба: Винаги е бил заобиколен от престъпници!

Скандалният по-голям брат на Пол Погба - Матиас, излезе с поредна порция обвинения към футболиста на Ювентус. Тази сутрин в профилите на въпросния мъж в Туитър и ТикТок се появиха около 30 видеа, качени чрез автоматична система тип “бот”. Те са били записани и подготвени за публикуване предварително, тъй като в момента Матиас Погба е в ареста по обвинение, че е част от банда, която изнудва Пол Погба.

Братът на играча обаче твърди, че не той е близък с тази банда, а самият е Пол Погба е. По неговите думи той нарочно се е сближавал с престъпници, които даже са нападали техни роднини.

“Той използваше познанствата си с такива хора, разчитайки те да го пазят на улицата, както и да върти бизнес с тях - твърди Матиас. - Така те вършеха разни неща за него и даже проливаха кръв. Някои наши роднини бяха нападнати и простреляни заради Пол. Единствената причина да не съобщим за това беше, че се страхувахме, че ще посегне и на нас. А ние нямахме кой да ни пази. Ние се намирахме в ситуация, в която никой не ни защитаваше, а Пол си беше в неговата “крепост” зад бодигардове.”

Според прокуратурата банда, съставена от този брат Матиас, техни роднини и приятели на братята от детинство, е изнудвала Пол Погба за 13 млн. евро. Тази сума престъпниците искали като компенсация, че през годините са били охрана на световния шампион.

Матиас Погба обяснява още, че е бил следен от специално наети от брат му хора.

“Признавам си, че мислех, че планираш да ме елиминираш - обръща се Матиас към Пол. - Беше изпратил мъже, които говореха на чужд език, да ме следват и да ме сплашват на пътя. Веднъж това се случи, когато пътувах към майка ни в Южна Франция. Властите могат да видят тези мъже от записите на камерите, защото те бяха зад мен дори на летището.”

Във видеата Матиас Погба казва и че Пол Погба е дал близо общо 4 млн. евро за услугите на шаман, който правел разни магии и заклинания - както за благоденствие на футболиста, така и насочени срещу негови съотборници като Килиан Мбапе, когото той приемал за конкурент.

Въпросният вещер бил роднина на бившия футболист Алу Диара, а връзката с него била направена с помощта на играещия в Нотингам Форест Серж Орие.