Арх. Йордан Терзийски от ПП-ДБ се бори за кмет на Търново

Първият в общинската листа поведе 37 кандидати за съветници

Новини
16:27 - 26 Септември 2023
1263
Арх. Йордан Терзийски от ПП-ДБ се бори за кмет на Търново

„Продължаваме промяната – Демократична България“ се регистрира за местните избори във Велико Търново. Кандидат на коалицията за кмет на общината е  арх. Йордан Терзийски. Той води и съветническата листа.

"Днес, точно в 13 часа се регистрирах като кандидат за кмет на община Велико Търново, заедно с пълна листа от 37 кандидати за общински съветници. Целият екип е съставен от личности, обединени от общата ни кауза- бъдещето на Велико Търново",  написа той във фейсбук страницата си.

Пред журналисти пък коментира, че в състава на листата са включени лекари, адвокати, предприемачи, представители на „Продължаваме промяната“, на всички формации в „Демократична България“ и на гражданите.

„За да върнем блясъка и величието на Търново, трябва да има хора с морал, компетентност и с воля за работа. Жителите на Велико Търново имат много ясен избор – или още 4 години застой, или нова енергия, която да утвърди Търново като икономически и туристически център. Вярвам, че с новия модел и морал, който ние предлагаме, по-отворен и по-прозрачен към гражданите – наистина можем да развием потенциала на Велико Търново като умен, съвременен град, град, който е притегателен център за хора и инвестиции“, каза Терзийски.

Настоящият депутат прогнозира, че ПП-ДБ ще стигне до балотаж и той ще е между коалицията и опонента от ГЕРБ. „Вярваме, че ще можем да консолидираме още по-широка подкрепа на балотажа от всички хора, които търсят нова енергия и по-добро бъдеще за България“, заяви архитект Йордан Терзийски.