Архитект е кандидат-кметът на София от ДБ

Борислав Игнатов иска да прави столицата мини Ню Йорк

Политика
14:12 - 15 Август 2019
2925
Архитект е кандидат-кметът на София от ДБ

Архитектът Борислав Игнатов е окончателно кандидат-кметът на София от "Демократична България", решиха десните, а новината дойде от лидера на "Да, България" Христо Иванов. 

От "Демократична България" искат да предоставят на гражданите избор, основан на професионализъм, опит и характер. Самият Игнатов изрази благодарност за оказаното доверие и подкрепа. Мотивите му да се кандидатира за кмет започват от председателството на Камарата на архитектите у нас.

По темповете, с които се развиват административните реформи, ще отнеме хиляди години, посочи архитектът. Трябва да се съсредоточим в конкретни действия през следващите четири години, за да видят столичани реална промяна.

На 21 август Борислав Игнатов ще представи концепция за модернизацията на управлението. Игнатов призова пасивните граждани, които са отвратени от ситуацията, да променят позицията си и да гласуват на местните избори.

От своя страна лидерът на ДСБ Атанас Атанасов изрази убеденост, че софиянци виждат в обединението алтернативата, затова са готови да работят. Той изтъкна, че обединението е трета политическа сила в столицата, а резултатите от европейските избори са дали още повече сили на партийното обединение.Основните проблеми в София са свързани с градоустройството, презастрояването и ремонта на ремонта. Борислав Игнатов е човек, който може да се справи, по думите на Атанасов.

Борислав Игнатов, чието име нашумя напоследък с идеите да постави националния герб върху паметника на съветската армия в центъра на София или да го покрие със зеленина, е роден през 1972 г. във Варна. Председател е на Камарата на архитектите в България от 3 г.

Завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) в София, след което е специализирал в Колумбийския университет в Ню Йорк. Според официалната му автобиография е работил като архитект в Ню Йорк, Сиатъл и Хонконг. В САЩ е проектирал е болници, университети и жилищни сгради. В портфолиото му има музеи, офиси и летищни терминали.

Според Игнатов в София има три типа хора - гости на столицата, и такива, които имат избирателни права, но половината от тях са отвратени и не гласуват. Той се обърна към негласуващите да подкрепят него и политическата сила, която го е издигнала. Той каза, че е работил по големи проекти в Бостън, Ню Йорк, Пекин и Москва е видял какви са проблемите на големите градове и какви са добрите практики за преодоляването им. По думите му най-голямата лъжа е, че добрите практики не могат да бъдат прилагани в България тъй като "не сме германци, а българи".

Бившият съдия от Софийския районен съд методи Лалов се очаква да бъде водач на листата на общински съветници, съобщи съпредседателят на обединението и лидер на "Да, България" Христо Иванов.