Арман Бабикян: Нови избори не променят нищо

Новини
09:10 - 20 Август 2021
3886
Арман Бабикян: Нови избори не променят нищо

Трябва да се обединим и да спрем да се държим като деца – ти си предател, той ми завижда. Това каза в сутрешния блок на Нова тв депутатът от „Изправи се БГ! Ние идваме!” Арман Бабикян. 

Според него следващото правителство няма да е по-различно – ще има промяна с 1-2 депутата нагоре или надолу. „Сега бива стопиран непрекъснато инструментът, който прави реформи – парламентът. Мислите ли, че тези записи /за полицейското насилие/ щяха да излязат, ако не бе той”, попита той.

Депутатът смята, че някои хора трябва да спрат да се обиждат.

„Три пъти една и съща мотика ли да настъпим! Очевидно някой има интерес този инструмент да не работи. След три месеца пак ще сме в тази поза – днешната. Ще стоят и ще се чудят кой кога е обидил някого”, каза той. 

Логично е да вървят разговори за нов кабинет. „Да забравим речника на малките деца – „предатели”, „тези ни завиждат”… Преди няколко седмици всички бяха в надпревара за властта, а сега са в надпревара за опозиция. Трябва да се смирим и да си свършим работата, а не да се женим един за друг”, призова той.

В момента в България има четири кризи едновременно - политическа, икономическа, ковид и имигрантска. „Не може в четири кризи едновременно да движим. Трябва спешна актуализация на бюджета иначе пенсионерите няма да си получат увеличението”, каза Бабикян.