Арман Бабикян: Решиха да си приберат Гешев, но той ще се защити

Кризите в прокуратурата и политиката дават уникален шанс за стартирането на реални реформи, коментира пиар експертът

Новини
14:30 - 20 Май 2023
7621
Арман Бабикян: Решиха да си приберат Гешев, но той ще се защити

"Тези, които инсталираха Иван Гешев на поста главен прокурор, сега решиха да си го приберат, за да паснат на политическата ситуация. Гешев обаче ще се защити и единствения начин да го направи е, като огласи разследванията, които до сега незаконно е държеше „на трупчета“.

Това коментира пиар експертът Арман Бабикян, който е част от Гражданско сдружение „Ние идваме“, предава БНР.

Според него, кризите в прокуратурата и политиката дават уникален шанс за стартирането на реални реформи: "Тези, които се страхуват от Гешев, имам предвид неговите инсталатори от ДПС и ГЕРБ, и тези, които искат реформи в един момент може да се срещнат в една точка и да променят, ако не Конституцията, то поне законите, свързани с правосъдната реформа".

По повод заявката на Мария Габриел, че ще изпълни първия мандат и в понеделник ще предложи правителство от експерти, Арман Бабикян коментира:

"В папката на Габриел очаквам да видя страховете на Борисов. Този човек неуморно се бори за индулгенция.

Но сега, в комбинация с фактите, които стоят при главния прокурор, е много трудно измъкването. Тези разследвания на трупчета, до сега, бяха за политическите опоненти на Борисов. Сега става въпрос за него самия, защото Гешев разбра кой се опитва да го отстрани в момента".