Армията ще замества държавни служители във Великобритания докато протестират

Здравни работници и учители в страната планират да спрат работа по-късно този месец заради недоволство от заплащането и условията на труд

Новини
18:08 - 04 Декември 2022
2439
Армията ще замества държавни служители във Великобритания докато протестират

Британското правителство обмисля да използва армията, за да помогне за продължаването на работата на обществените услуги, ако ключови служители, включително на държавната Национална здравна служба, предприемат стачни действия, съобщи Надим Зхауи, председател на управляващата Консервативна партия, цитиран от Ройтерс.

Великобритания вече е обхваната от стачки в редица сектори, но сега е изправена пред спиране на работата от хиляди медицински сестри в Англия и на служителите в спешната помощ в Англия и Уелс, които планират да стачкуват по-късно този месец заради недоволство от заплащането и условията на труд.

Правителството многократно призова служителите да спрат стачните действия, като заяви, че не може да си позволи повишаване на заплатите за покриване на инфлацията и че дори да успее да изпълни исканията им, подобни повишения ще ускорят допълнително инфлацията.

„Нашето послание към профсъюзите е, че не е време да се стачкува, време е да се опитаме да се договорим. Но ако това не се случи, за правителството е важно… да има планове за извънредни ситуации“, коментира Надим Зхауи пред Sky News.