Арсенал, Челси, Валенсия и Айнтрахт продължават похода към Баку

Възможността за изцяло английски финал в Лига Европа е все по-близо

Спорт
10:30 - 19 Април 2019 (обновена)
2236
Арсенал, Челси, Валенсия и Айнтрахт продължават похода към Баку

Айнтрахт Франкфурт демонстрира класата си, след като заличи два гола пасив от първата среща с Бенфика (2:4) в Лисабон и си проправи път към полуфиналите в Лига Европа.

Орлите, които са носители на Купата на Германия и финалисти за националния трофей в последните два сезона, се оттеглиха на почивка с гол аванс след попадението на Филип Костич в 37-та минута.

Себастиян Роде, който беше един от най-добрите в редиците на домакините, сложи точка на спора в 67-та минута.

Следващият съперник на Айнтрахт ще бъде английският Челси, който в Лондон сътвори голов спектакъл със Славия Прага - 4:3.

Сините, които спечелиха и първия мач в чешката столица (1:0), решиха нещата още преди да е изтекъл и половин час.

До 27-та минута Челси водеше с 4:1 след попаденията на Педро на два пъти, автогол на Симон Дели и Оливие Жиру, докато за гостите се разписа Томаш Сучек.

През втората част Петер Шевчик отбеляза нови две попадения за Славия, но мачът вече се доиграваше.

Арсенал също се класира за полуфиналите на Лига Европа след победа с 1:0 като гост на Наполи. Голът отбеляза Александър Лаказет в 36-та минута и с общ резултат 3:0 лондончани продължават напред в турнира. Следващият съперник на артилеристите ще бъде испанският Валенсия.

От своя страна прилепите отстраниха сънародниците си от Виляреал, след като спечелиха и реванша без напрежение - 2:0. Валенсианците бяха спечелили и първата среща, играна на "Ел Мадригал", с 3:1.

Голмайсторите за един от бившите отбори на Любослав Пенев бяха Тони Лато и Даниел Парехо, разписали се във всяко едно от полувремената.

Така, на 2 май Арсенал е домакин на Валенсия, а Айнтрахт приема във Франкфурт Челси.