Арсенал и Ливърпул без милост в Купата на Лигата

Двата гранда сложиха петици на своите противници, съответно Болтън и Уест Хем

Спорт
11:30 - 26 Септември 2024
661
Арсенал и Ливърпул без милост в Купата на Лигата

Арсенал продължава към 1/8-финалите на Карабао Къп след убедителен успех с 5:1 над Болтън. 17-годишният талант на "топчиите" Итън Нуанери вкара първите си две попадения с екипа на мъжкия тим в кариерата си.

Арсенал поведе в резултата в 16-ата минута, когато Болтън допусна груба грешка и Деклан Райс овладя на границата на наказателното поле, освободи си място за изстрел и прати топката във вратата за 1:0.

В 38-а минута Рахийм Стърлинг пусна успоредно подаване към 17-годишния Итън Нуанери, който с едно докосване успя да отбележи в опразнената врата и да реализира първия си гол с екипа на Арсенал в професионалния футбол.

В началото на втората част Нуанери се разписа за втори път в двубоя, а Райс записа и асистенция срещу името си.
Аарън Колинс бе изведен от Джон Макатий и върна един гол за отбора от Лига 1 в 53-ата минута.

В 64-а минута Букайо Сака направи чудесен индивидуален рейд и навлезе в наказателното поле, като опита удар в близкия ъгъл, а стражът на Болтън не се намеси добре, което позволи на Рахийм Стърлинг от близка дистанция да отбележи и да вкара дебютния си гол за "артилеристите".

В 77-а Стърлинг шутира, а стражът на Болтън изби, но топката стигна до Кай Хаверц, който бе най-съобразитилен и я прати във вратата на Люк Саутууд за 5:1.

Ливърпул се класира за 4-ия кръг на Карабао Къп след успех с 5:1 срещу Уест Хем на "Анфийлд". "Чуковете" откриха резултата в 21-ата минута след автогол на Джарел Куанса, но попадения на два пъти на Диого Жота и Коди Гакпо, както и гол на Мохамед Салах позволиха на мърсисайдци да продължат защитата на купата.

В 18-ата минута нападателят Дани Ингс прати топката в мрежата, но попадението не бе признато заради засада. В този кръг на Карабао Къп не се използва ВАР.

Три минути по-късно Уест Хем откри резултата. След корнер се получи сериозно разбъркване в наказателното поле. Конър Брадли се намеси добре срещу Едсон Алварес, но Уатару Ендо изчисти топката директно в Джарел Куанса и кълбото се озова в мрежата на Каомин Келехър.

Радостта за “чуковете” бе кратка, след като в 25-ата минута Ливърпул изравни. Домакините разиграха добре и Коди Гакпо бе изведен по левия фланг. При положението останаха съмнения за засада. Гакпо намери Федерико Киеза, който стартира за първи път като титуляр за мърсисайдци. Италианецът направи странична ножица, а Диого Жота изпревари Лукаш Фабиански и вкара с глава.

До края на първата част нямаше сериозни опасности пред двете врати.

В 49-ата минута “червените” стигнаха до пълен обрат. С основна заслуга за попадението бе Къртис Джоунс, който изведе с хитро подаване Жота. Португалецът отбеляза втория си гол в срещата.

15 минути преди изтичането на редовното време Ливърпул вкара трето попадение. Мохамед Салах и Брадли комбинираха добре по десния фланг на атаката на мърсисайдци. Бранителят върна по земя към връхлитащия Алексис Мак Алистър. Неговият удар бе спасен, но топката се върна към Салах, който реализира.

В 90-ата минута Коди Гакпо и Дарвин Нуньес направиха двойно подаване. Нидерландецът стреля и с удара си в десния ъгъл не остави шансове на стража на гостите.

Ливърпул отбеляза още едно попадение три минути по-късно, като отново Гакпо бе записан като голмайстор.