Арсенал изпрати Уест Бромич в Чемпиъншип

Евертън съкруши надеждите на Уест Хем за Шампионска лига

Спорт
11:05 - 10 Май 2021
2125
Арсенал изпрати Уест Бромич в Чемпиъншип

Арсенал не допусна изненада и спечели с 3:1 домакинството си на Уест Бромич от 35-тия кръг на Висшата лига. Емил Смит Роу, Никола Пепе и Уилиан се разписаха за успеха на „артилеристите“, докато почетното попадение за „дроздовете“ вкара Матеус Перейра.

След поражението Уест Бромич загуби теоретични шансове за спасение, което означава, че през следващия сезон ще се състезава във второто ниво на английския футбол – Чемпиъншип.

Със спечелените три точки отборът, воден от Микел Артета, се изкачи до деветата позиция в таблицата с 52 пункта в актива си. В следващия кръг „артилеристите“ гостуват на третия Челси, докато Уест Бромич ще играе за честта си срещу Ливърпул.

В друг двубой Евертън победи с 1:0 Уест Хем като гост в среща от 35-тия кръг на Висшата лига. Победният гол във вратата на „чуковете“ вкара Доминик Калвърт-Люин в средата на първата част.

След поражението лондончани изостават на пет точки от челните четири места в класирането, които дават право на участие в Шампионска лига през следващия сезон. Уест Хем е пети с 58 пункта, докато „карамелите“ заемат осмата позиция с 55 точки.