Арсенал преклони глава пред Ливърпул

Лондончани напуснаха Купата на Англия след 0:2 и общо три греди в Лондон

Спорт
20:41 - 07 Януари 2024
2360
Арсенал преклони глава пред Ливърпул

Ливърпул победи Арсенал с 2:0 в мач от 1/32-финалите на ФА Къп, игран на „Емиратс“ в Лондон. Двата тима уцелиха общо три греди – една за „артилеристите“ и две за мърсисайдци.

Гостите поведоха в 81-вата минута, когато Якуб Кивиор си вкара автогол, а в добавеното време на срещата Луис Диас сложи точка на спора.

Още в третата минута Арсенал стигна до първото положение в мача, след като Аарън Рамсдейл изрита топката силно напред за Рийс Нелсън, който я пое в наказателното поле и стреля към десния ъгъл, но покрай вратата.

В 12-ата минута късметът не бе на страната на „топчиите“, след като Мартин Йодегор пое топката в наказателното поле и отправи удар, който обаче срещна напречната греда на вратата, пазена от Алисон Бекер.

Ливърпул изравни статистиката на гредите в 45-ата минута. Трент Александър-Арнолд получи фантастичен пас, стреля от ръба на наказателното поле, но разтресе напречната греда на вратата на Рамсдейл.

В 50-ата минута Букайо Сака се включи в наказателното поле и засече центриране, но ударът му бе блокиран.

Четири минути след това защитата на Арсенал изпусна Дарвин Нуньес, който стреля от границата на наказателното поле, но ударът му премина на косъм от левия страничен стълб.

В 59-ата минута Кай Хаверц центрира към Букайо Сака, който стигна до топката, но ударът му премина над вратата.

В 78-ата минута Луис Диас получи пас, разсякъл защитата на Арсенал, стреля към долния десен ъгъл, но Аарън Рамсдейл реагира по превъзходен начин, за да предотврати попадение във вратата си.

Минута след това късметът се усмихна на „топчиите“, след като Диого Жота засече центриране от корнер с глава, но топката срещна напречната греда за общо трети път от началото на двубоя.

В 81-вата минута натискът на Ливърпул даде резултат и мърсисайдци поведоха в резултата. Трент Александър-Арнолд центрира прецизно от пряк свободен удар вдясно от вратата на Рамсдейл, а в опита си да изчисти топката Якуб Кивиор си отбеляза автогол – 1:0 за Ливърпул!

Дълбоко в добавеното време на срещата гостите достигнаха и до второ попадение. След много бърза контраатака Диого Жота изведе Луис Диас на добра позиция, колумбиецът стреля неспасяемо в горния ляв ъгъл и оформи крайното 2:0 в полза на Ливърпул.