Арсенал рухна в Ланс

ПСВ Айндховен измъкна точка в края срещу Севиля

Спорт
09:58 - 04 Октомври 2023
2303
Арсенал рухна в Ланс

Арсенал се провали при гостуването си на Ланс и загуби с 1:2 срещата от втория кръг на груповата фаза в Шампионската лига.

Домакините можеха да вкарат в петата минута, когато след центриране от корнер Кевин Дансо прати топката с глава на сантиметри встрани от вратата.

Четвърт час след началото на мача Арсенал излезе напред в резултата. Грешка от страна на Ланс позволи на Габриел Жузес да отнеме топката и с изстрел от границата на наказателното поле да я прати във вратата за 0:1.

Десет минути след това французите успяха да се върнат в мача. Ели Уахи с хубав пас намери Адриен Томасон, който елегантно овладя топката и стреля към левия ъгъл за 1:1.

В 34-ата минута Микел Артета трябваше да прави принудителна смяна, след като Букайо Сака се контузи и на негово място влезе Фабио Виейра.

В началото на втората част Арсенал можеше да вкара втори гол, но изстрел на Леандро Тросар затрудни Брис Самба, но вратарят на Ланс все пак успя да се справи.

В 64-ата минута Адриен Томасон пусна пас към Сали Абдул Самед, който обаче стреля покрай вратата.

Три минути след това Такехиро Томиясу пропусна добра възможност да отбележи, а Самба се отличи със спасяване.

В 69-ата минута Ланс стигна до обрат. Ели Уахи стреля от воле и матира Давид Рая за 2:1.

Докрая на двубоя "топчиите" се впуснаха в търсене на изравнителния гол, но защитата на французите не позволи на момчетата на Микел Артета да отбележат.

В другия двубой от групата ПСВ и Севиля завършиха наравно 2:2. Андалусийци поведоха с 1:0 в 68-ата минута с гол на Неманя Гудел, но в последните минути на двубоя паднаха още три гола. В 86-ата Люк де Йонг изравни от дузпа, за да може само минута след това Юсеф Ен Несири отново да изведе Севиля напред в резултата. В добавеното време на срещата Джордан Тезе донесе точката на ПСВ.