Арсенал с класика срещу Свраките за едно полувреме

Артилеристите се изкачиха на десета позиция в Англия

Спорт
11:15 - 19 Януари 2021
1558
Арсенал с класика срещу Свраките за едно полувреме

Арсенал победи с 3:0 Нюкасъл в двубой от 19-ия кръг на Висшата лига. Попаденията за тима на Микел Артета бяха дело на Букайо Сака и на Пиер-Емерик Обамеянг, който се разписа на два пъти.

Със спечелените три точки артилеристите вече имат актив от 27 точки на десетата позиция, Нюкасъл пък е 15-и с 19.

В 15-та минута на двубоя Обамеянг сътвори един от пропуските на сезона. Острото подаване на Букайо Сака, бе избито с крак от Дарлоу, но топката попадна в Обамеянг, който вместо в опразнената врата, я прати в страничния стълб.

В 24-ата минута Алмирон пробяга почти целия терен и след взаимодействие с Керъл стреля силно, но в аут.

Три минути по-късно Обамеянг отново пропусна да се разпише. В 35-ата минута Обамеянг не подаде на спринтиращия Тиърни и загуби топката.

В началото на второто полувреме Лаказет отправи мощен шут, но Карл Дарлоу се отличи със страхотно спасяване. В 50-ата минута Томас Партей изведе Обамеянг, който този път преодоля Крафт и матира Дарлоу за 1:0.

В 61-ата минута тимът на Микел Артета стигна до втори гол. 19-годишният Букайо Сака засече във вратата на Дарлоу подаване на Смит Роу за 2:0.

В 77-ата минута Седрик Соареш асистира на Обамеянг за втория му гол в мача. Ситуацията беше преразгледана с ВАР, защото останаха съмнения, че топката е напуснала очертанията на терена, но това не беше така и попадението остана.