Арсенал удължи договора на Артета

Спорт
15:40 - 12 Септември 2024
515
Арсенал удължи договора на Артета

Арсенал официално обяви новия договор на Микел Артета. Според информациите новото споразумение е до 30 юни 2027 година.

„Щастливи сме да съобщим, че Микел Артета подписа нов дългосрочен договор с клуба“, пише в официалното съобщение на клуба.

„Откакто се присъедини към нас през декември 2019 г., Микел беше ключова фигура за възстановяването ни като сила обратно на върха на английския и европейски футбол и генерирането на подновена връзка между отбора, клуба и нашите привърженици“, се казва още в информацията, публикувана от Арсенал.

„Радвам се, че удължихме договора на Микел. Артета е динамичен и страстен мениджър, който е безмилостен в преследването на високи постижения.

Той има много голямо разбиране на ценностите на Арсенал и откакто се присъедини към нас като старши треньор през декември 2019г., той изведе отбора на друго ниво“, коментира съсобственикът на Арсенал Джон Кронки.

Спортният директор Еду добави: „Наистина сме щастливи, че Микел подписа нов дългосрочен договор. Това е много положителен и горд момент за всички в клуба и важна част за това, към което всички работим. Микел показа своите качества от първия ден, в който се присъедини към нас, не само като футболен мениджър, но и като човек с прекрасни ценности. Имаме силна вяра в това, което правим и което искаме да постигнем заедно. Новият договор на Микел ни дава стабилност и ясна посока, докато се стремим към нови висоти.”

„Чувствам се изключително горд, много развълнуван и очаквам с нетърпение какво следва. Горд съм, че съм в Арсенал. Чувствам се изключително щастлив да работя всеки ден с добри хора и амбицията, която имаме тук.

Чувствам се много вдъхновен, чувствам се предизвикан, чувствам се подкрепен и искам да направя много повече от това, което вече сме направили заедно. Заедно с играчите и всички в клуба, ние очакваме с нетърпение следващите години, с нашите привърженици, които емоционално преобразиха клуба и отбора.

Нашите поддръжници са трансформирали личности и сега сме различни. Можете да кажете, че сме различни и за мен това зависи от тях. Очакваме с нетърпение да продължим пътуването заедно”, каза Микел Артета.