Аржентина е първият 1/4-финалист на Копа Америка, Канибала донесе първа точка на Уругвай

Спорт
11:21 - 22 Юни 2021
2579
Аржентина е първият 1/4-финалист на Копа Америка, Канибала донесе първа точка на Уругвай

Аржентина е първият отбор, който се класира за четвъртфиналите на Копа Америка. Гаучосите се наложиха с 1:0 срещу Парагвай в мача от група „А“ и по този начин продължават към следващата фаза в турнира.

Срещата на стадион “Мане Гаринча” в столицата Бразилия, бе решена още в началните минути, когато аржентинците подложиха своя съперник на натиск и в 10-ата минута Алехандро Гомес се възползва от подаване на Анхел ди Мария, за да отбележи в чилийската врата.

Седем минути по-късно пред Лионел Меси се откри страхотна възможност, но ударът му не намери целта.

Хуниор Алонсо си отбеляза автогол в добавеното време на първата част. Ситуацията бе разгледана с ВАР и в крайна сметка попадението не бе зачетено заради засада.

Лионел Меси направи много добър пробив в 83-ата минута, който завърши с удар по посока на вратата на Парагвай, но Антони Силва се намеси и спаси.

В добавеното време на мача се стигна до две разбърквания пред вратата на Аржентина, които не донесоха по-сериозна заплаха за Емилиано Мартинес.

В петата минута на добавеното време Лионел Меси отново тества Антони Силва, но вратарят на Парагвай внимаваше и спаси.

Аржентина е лидер в групата със 7 точки от 3 мача и се класира за четвъртфиналната фаза на турнира, докато Парагвай е с 3 точки от два мача.

На 29 юни Аржентина се изправя срещу Боливия, а следващият мач на Парагвай от програмата на Копа Америка е срещу Чили на 25 юни.

Уругвай успя да измъкне точка от Чили след равенство 1:1 в двубой от група А на Копа Америка. Урусите спечелиха първата си точка в тазгодишното издание на турнира благодарение на Луис Суарес, който в 66-ата минута изравни резултата, след като в 27-ата Едуардо Варгас даде аванс на Чили със страхотен гол.

Чилийците са лидери в групата с 5 точки, а вторият Аржентина има четири. Селекцията на Табарес е на четвърта позиция с точка, а Парагвай е трети с 3. Последен в групата е Боливия с нула точки.

В 8-ата минута Кавани стреля с глава и прати топката в страничния стълб, но нападателят на Манчестър Юнайтед бе в засада.

В 27-ата минута Чили излезе напред в резултата. Едуардо Варгас получи от Бен Бреретон и със страхотен удар не остави шансове на Фернандо Муслера.

В 29-ата минута Луис Суарес отправи изстрел по посока вратата на Клаудио Браво, но бившият му съотборник в Барса отрази. В 36-ата минута защитата на Чили блокира удар на Федерико Валверде.

В 39-ата минута Марипан се контузи и на негово място влезе Роко.

Малко след началото на втората част Единсон Кавани стреля от границата на наказателното поле, но неточно. В 59-ата минута Бреретон стреля силно от дистанция, но покрай вратата.

В 66-ата минута добро спасяване на Клаудио Браво не позволи на Факундо Торес да изравни резултата.

Минута по-късно Уругвай стигна до изравнителен гол. След центриране от корнер Весино свали с глава към Суарес, който бе на далечната греда и нападателят на Атлетико Мадрид заби отблизо топката във вратата на Браво.

В 79-ата минута влезлият като резерва Лусиано Ариагада, който дебютира за Чили, имаше добър шанс отново да изведе Чили напред, но прати топката покрай вратата.

В 85-ата минута Кавани стреля опасно с глава, но топката мина встрани от вратата на Браво. В добавеното време на срещата Суарес стреля от дистанция, Браво не мръдна от мястото си, но за негово щастие топката мина покрай вратата.