Аржентински политик : Аз видях извънземни

Били като светещи кълба

Мистика
21:11 - 09 Юни 2024
4212
Аржентински политик: Аз видях извънземни

Политиците рядко имат събития, достойни за научна фантастика, но заместник-кметът на Кордоба, Аржентина, Хавиер Прето, привлича общественото внимание с неотдавнашното си разкритие за среща с неидентифицирани летящи обекти (НЛО).

По време на телевизионно интервю Прето разказа за инцидент отпреди около десет години, когато той е кмет на град Ла Карлота. Тибетски монах го поканил с група приятели на планината Уриторко, за да „видят специални създания“. Стоейки на върха, членовете на групата станали свидетели на появата на пет светещи кълба, които се реели във въздуха за около 15 минути и след това изчезнали.

Тази случка оставя траен отпечатък върху Прето дотолкова, че той решава да повтори пътуването в компанията на сина си. Следващата им цел е планината Серо Алфа, където, според Прето те наблюдават „извънземен град“. Прето описва видение на два града, единият от които, според него, е портал, „вход към центъра на Земята“.

Тази история предизвиква бурни дискусии сред експерти и любители на НЛО. Скептиците отхвърлят разказ ана заместник-кмета като фантазия, но за онези, които вярват във възможността за контакт с други цивилизации, му вярват. Думите на Прето звучат като потвърждение за съществуването на НЛО или просто за ограничените човешки разбирания и възможности.