Асен Меджидиев: Надявам се скоро да кажа къде ще е Националната детска болница

Не искаме да се ремонтира някаква стара сграда, заяви здравният министър

Новини
20:24 - 30 Октомври 2022
1912
Асен Меджидиев: Надявам се скоро да кажа къде ще е Националната детска болница

"Силно се надявам до края на седмицата да кажа къде ще е Националната детска болница. Работим по проект, който да е европейски и нищо никъде да не се надстроява, да се бутат стени. Не искаме да се ремонтира някаква стара сграда", обяви служебният здравен министър Асен Меджидиев.

"В момента работим и се подготвя инвестиционния проект. Силно се надявам в края на седмицата да обявим къде ще е", допълни той.

"Желанието ни да е по един истински европейски проект. Не да ремонтираме някоя сграда, някъде я да пригаждаме за детска болница, да бутаме стени, да надграждаме. Искаме тя да е наистина европейска с прекрасно спешно отделение, с хирургични зали. Искаме да има отделна сграда с хотел за родителите. Тя ще бъде национална детска болница, не е само за София. Искаме да е с отделна сграда за рехабилитационен център за децата. С подземни и надземни паркинги, с един огромен парк - някъде около 14-15 декара. В края на седмицата се надявам да го обявя", каза още Меджидиев в предаването „120 минути“ по БТВ.