Асен отвърна на Радев: Информацията на президента "от кухнята" е ненужна

За да не се "коват интриги", съпредседателят на ПП настоя служебният кабинет да изпрати бюджета

Новини
13:36 - 28 Октомври 2022
5276
Асен отвърна на Радев: Информацията на президента "от кухнята" е ненужна

Асен Василев отвърна на острите думи на президента Радев от Молдова парламентът да не се занимава с евтини интриги, а да произвежда закони.  

„Президентът е казал, че в НС трябва да се коват закони, а не интриги - аз съм напълно съгласен с него и призовавам служебният кабинет да изпрати бюджета. С удоволствие бихме го разгледали и бихме се погрижили за сигурността на българските граждани догодина“, коментира той. Асен Василев отново наблегна, че трябва да се подсигури евтин ток за бизнеса.

Относно думите на президента и т.нар. информация “от кухнята” е напълно ненужна", вметна съпредседателят на ПП.

„Промяната" ще бъдат поканени за консултации за съставяне на кабинет в понеделник, както Румен Радев вече оповести.  "Продължаваме промяната“ все още не са поканени за консултациите за кабинет от президента Румен Радев, но ще откликнат и биха приели мандат за съставяне на правителство. Това стана ясно в отговор на въпрос на журналисти към пиара на парламентарната група.

Депутатът Асен Василев от своя страна коментира думите на президента за споровете около поста на Радостин Василев в Комисията по спорта и обвиненията, че е „получено обаждане от ДПС“.

„Сюжетът е започнат, затова, че ДПС изведнъж силно се заинтересува от Комисията по спорт“, каза той. И поиска: „Трябва да питате Радев дали се е обаждал на някой“.

Василев отново призова служебният кабинет да подготви бюджет.