Асен Василев готов за финансов министър, ако ПП вземат властта

Новини
14:23 - 27 Септември 2021
3273
Асен Василев готов за финансов министър, ако ПП вземат властта

Асен Василев ще настоява отново да бъде финансов министър, ако "Продължаваме промяната" спечели властта на 14 ноември, потвърди самият той. Двамата с Кирил Петков продължават предизборната си обиколка и се срещат със симпатизанти из цялата страна. 

„Вижданията ни за промяна съвпадат с почти всички хора, които срещнахме. Хората се вълнуват от цената на тока, вълнуват се да има добри заплати, добър бизнес, да има добри училища и болниците да работят. Това, което най-много ме порази, е колко много е бил мачкан малкият и среден бизнес и колко страх все още има. Този терор над малкия и средния бизнес трябва спре“, заяви бившият служебен министър пред БНР.  

Според него тези, които искат да влязат в листите, са обикновено най-неподходящи.

Василев призна, че „почти всички водачи на листи в първия ни разговор с тях ни отказаха. Казаха, че си имат по-добра работа и не са мислили да влизат в политиката. Търсим хората да не са зависими от политиката. Всеки да си има бизнес, да си има поприще, за да не зависи от това дали ще е в парламента.“ 

„От хората в листите не искаме нищо финансово. Провели сме разговори с приятели и познати от IT бизнеса, от Лондон и Ню Йорк, има достатъчно хора, които искат да ни финансират. Абсолютно безвъзмездно. И на тях им пука какво ще стане с България, и на тях им е писнало да чуват, че България е свързана с корупция и с последните места по всичко“, каза още той. 

По повод повишената инфлация в страната, финансистът внесе успокоение. „Инфлацията не е галопираща. Галопират цените на енергоизточниците и цените, които зависят от цените на енергоизточниците. В служебното правителство започнахме серия от мерки, за да овладеем мините, които цъкаха в електроенергийната система“, обясни Василев.