Асен Василев от Пловдив: С Кирил ще водим листи и в София

Новини
18:25 - 23 Септември 2021 (обновена)
2942
Асен Василев от Пловдив: С Кирил ще водим листи и в София

Най-вероятно, с Кирил Петков ще водим листи и в София. Това обяви преди минути пред БНТ бившият финансов министър Асен Василев. Засега се знае, че той ще води листата в Хасково, а колегата му - в Пловдив.  

Съоснователят на "Продължаваме промяната" обеща максимум до 2 седмици да оповестят предизборната си програма. 

Основните приоритети са да не се пипат данъците и да се спрат течовете, оповести Василев. Той дсмята, че така ще се постигне достатъчен ресурс, за да се оправят системите на здравеопазването и образованието. 

Много е важно да постигнем образование, което няма нужда от частни уроци, повтори тезата си Василев. 

"Продължаваме промяната" ще започне разговори с "Демократична България" и може да подпише принципи на общо управление - как да се развива страната и да се управлява. Основните насоки за бъдещ кабинет. Василев не вижда пречка за това, въпреки че ПП подкрепя Румен Радев, а хората на Христо Иванов заявиха, че техният кандидат ще е антипод на досегашния президент.

"Избирателите трябва да имат свобода да изберат кандидата за президент, на когото вярват. Ние сме заявили, че подкрепяме Румен Радев и призоваваме нашите гласоподаватели да застанат зад него. Избирателите на ДБ могат да направят техния избор. Не виждам как това ще повлияе върху начина, по който България трябва да се управлява през следващите 4 години", добави Василев.

На въпрос с кого ще водят разговори, Василев не изключи нито една политическа сила, стига тя да споделя тяхната визия за управлението. "Когато правихме актуализацията на бюджета, говорихме с абсолютно всички и конструктивни идеи дойдоха от всички страни", обясни той.

За да се намали цената на газа, трябва да купуваме по-евтино синьо гориво, например от Азербайджан, засегна и темата с горивата Василев.