Асен Василев при консултациите с БСП: Надявам се да съберем мнозинство за кабинет

Пред нас имаме тежка и отговорна задача в рамките на тези кризи да успеем, заяви номинираният за премиер

Новини
14:34 - 02 Юли 2022
3553
Асен Василев при консултациите с БСП: Надявам се да съберем мнозинство за кабинет

Пред нас имаме тежка и отговорна задача в рамките на тези кризи да успеем да съберем мнозинство за едно правителство, което да работи в интересите на хората, както беше с първото ни правителство. Искрено се надявам да намерим допирни точки за една много стройна и ясна програма до края на годината, която да е както измерител колко добре се справя кабинета, така и като погледнем назад да кажем, тези неща ги свършихме и нека да продължим по същия начин - това заяви номинираният за премиер от "Продължаваме промяната" Асен Василев в началото на първите консултации по съставянето на ново правителство в рамките на този парламент. Първи на масата на преговорите седнаха БСП.

Можем да започнем разговор с една добра новина, защото казахте, че трябва да стъпим на това, което постигнахме дотук, да отчетем какво не можахме, къде сгрешихме, и да намерим пътя как да продължим. Много се радвам, че в този формат днес можем да кажем, че няколко от големите търговски вериги обявиха намаление на цената на хляба с 20%, започна лидерката на БСП Корнелия Нинова.

Това е една от мерките, която ние ви предложихме, а вие се съгласихте, имаше много скептици, че хората няма да могат да почувстват тази мярка. Ето, днес опровергахме това. И много се радвам, че мерките, които предприехме с най-големия проблем - инфлацията, цените, доходите и неравенствата, започват да дават резултат, каза Нинова. Тя уточни, че за БСП е бил много важен социалният стълб в политиката на предишния кабинет и достойно заедно го защитили.

Стъпвайки на всичко, което постигнахме заедно, можем да продължим разговорите и как оттук напред да намерим общ път, каза Нинова. Тя уточни, че БСП припознава приоритетите на "Продължаваме промяната" за борба с корупцията и стария модел на управление, за реформа в КПКОНПИ.

Бихме искали да допълним програмата на бъдещото правителство с няколко теми - социалните политики и продължаване на социалния вектор, здравеопазване, образование, стабилност в икономиката, каза още Нинова.