Асен Василев съди Тошко Йорданов

Искът е заради обвинението от Дясната ръка на Слави Трифонов към бившия министър, че е откраднал интелектуална собственост

Новини
18:21 - 25 Септември 2021
8440
Асен Василев съди Тошко Йорданов

Бившият финансов министър Асен Василев, който е и един от лидерите на "Продължаваме промяната", е завел иск срещу Тошко Йорданов в Софийския градски съд. Според него там е мястото, където трябва да се реши този спор.  Това обяви Василев в интервю пред Нова ТВ. Искът е заради обвинението от Йорданов към бившия министър, че е откраднал интелектуална собственост.

„Г-н Йорданов направи едни изявления от трибуната на Народното събрание, за които аз съм завел иск в Софийски градски съд. Смятам, че този спор трябва да бъде решен там. Ние трябва да надмогнем междуличностните различия с „Има такъв народ” и да направим нещо смислено за България”.

По думите му новата формация „Продължаваме промяната” е отворена за разговори с всички, дори и с „Има такъв народ”.Ние трябва да надмогнем междуличностните различия с „Има такъв народ” и да направим нещо смислено за България”.

„Все още не сме излъчили кои представители ще влязат в него.Нашата цел за парламентарните избори е победата. Към този момент водим разговори с още малки партии, които искат да ни подкрепят. Ако те завършат успешно ние ще ги присъединим към коалицията”, заяви Василев.

Асен Василев от "Продължаваме промяната" разказа, че разполага с около 70 хиляди лева в банкови влогове. Според него шефът на НАП Румен Спецов е продал фирма без данъчни задължения.

„С удоволствие бихме го приели в партията, но той е данъчен чиновник и това няма как да се случи”, добави Василев.

Той коментира и изискването за деклариране на гражданство от кандидатите за депутати.„Ние няма да изискваме никакви декларации за гражданство, защото това е изискване на ЦИК при регистрацията. Всеки трябва да си попълни всички необходими документи към ЦИК”.

За ГЕРБ и ДПС„С ДПС имаме тема, която ни различава много. Това е темата за г-н Пеевски. Ние вярваме на американското правителство и Джо Байдън, че Пеевски е участвал в корупционни схеми. ДПС не вярват на тази преценка и твърдо застават зад него. Докато това не се изчисти – няма как да имаме тема на разговор. Основното нещо, което ние искаме е да се спрат течовете и данъците да бъдат събрани. Това няма как да стане, ако няма работеща съдебна система и прокуратура”, каза Василев.

„Вземаме предложението на „Демократична България” за съдебната реформа и го вкарваме в зала. Ако ГЕРБ го подкрепят – можем да говорим. Ако това не се случи, то ние нямаме тема на разговор. Просто е”, обясни Василев

.За Румен Радев"Ние вярваме, че Румен Радев е най-добрият президент, който България може да излъчи на изборите. Твърдо стоим зад него, защото той ни даде свобода на действие и се отнесе изключително почтено с нас. Наши представители влизат в инициативния комитет, който ще издигне кандидатурата на г-н Радев”, каза Василев.За БСП и "Има такъв народ"„БСП имаха възможност да подкрепят съдебната реформа няколко пъти и не го направиха. Надяваме се, че това ще се случи в следващия парламент”, каза бившият финансов министър.