Асистентът на Матю Пери се призна за виновен за смъртта му

Кенет Ивамаса нееднократно е инжектирал актьора с кетамин без медицинска подготовка

Новини
10:41 - 16 Август 2024
2849
Асистентът на Матю Пери се призна за виновен за смъртта му

Асистентът на Матю Пери се е признал за виновен в заговор за разпространение на кетамин, свързан със смъртта на американския актьор, известен с ролята си в хитовия сериал "Приятели".

Петдесет и девет годишният Кенет Ивамаса от Толука Лейк е признал, че "нееднократно е инжектирал Пери с кетамин без медицинска подготовка", включително че е направил множество инжекции на 28 октомври 2023 г. - деня, в който Пери почина, съобщи Министерството на правосъдието.

Преди това той се е признал за виновен на 7 август "по една точка от обвинението в заговор за разпространение на кетамин, причиняващ смърт".
Кенет Ивамаса е един от петимата души, срещу които бяха повдигнати обвинения след смъртта на звездата от "Приятели" от случайно предозиране с кетамин през октомври миналата година.

Разследването на обстоятелствата около смъртта на Матю Пери разкри, че през есента на миналата година 54-годишният актьор отново е изпаднал в зависимост и обвиняемите са се възползвали от това, за да извлекат бърза печалба, според прокурора Мартин Естрада.

Ан Милграм от Агенцията за борба с наркотиците посочва, че Пери е потърсил лечение за депресия и тревожност в местна клиника, в резултат на което се е пристрастил  към интравенозен кетамин. Когато лекарите от клиниката са отказали да му увеличат дозата, той се е обърнал към безскрупулни лекари, които са видели в него начин да изкарат бързи пари.

Според твърденията д-р Салвадор Пласенсия от Санта Моника е работил с д-р Марк Чавес от Сан Диего, за да снабдява Пери с големи количества
кетамин, таксувайки актьора с 2000 долара за флакон, който е струвал около 12 долара.

Тъй като пристрастяването на Матю Пери към кетамина е нараствало, той е искал повече, искал го е по-бързо и по-евтино, и в крайна сметка е започнал да купува от улични дилъри, казва още Милграм.

Д-р Пласенсия е използвал асистента на Матю Пери - Кенет Ивамаса, който е живеел с него, за да снабди актьора с приблизително 20 флакона кетамин в продължение на два месеца от септември до октомври 2023 г. срещу 55 000 долара.

Твърди се, че лекарят е научил Ивамаса, който никога не е получавал медицинско образование, как да инжектира Пери с кетамин - включително в деня, в който той умира в дома си в Пасифик Палисейдс след множество инжекции.

Преди смъртта на актьора д-р Пласенсия пише в текстово съобщение: "Чудя се колко ли ще плати този идиот", добавяйки, че Пери е "излязъл извън контрол с пристрастяването си", казва прокурор Естрада.

По думите на Милграм Матю Пери се е обърнал към уличния дилър Ерик Флеминг от Хоторн, за когото се твърди, че се е снабдявал с кетамин от наркотрафикантка, известна като "Кралицата на кетамина" - Джасвийн Санга от Северен Холивуд.

На 8 август Флеминг се е признал за виновен по една точка от обвинението за заговор за разпространение на кетамин и една точка от обвинението за разпространение на кетамин, довело до смърт, и е признал, че е разпространил кетамина, който е убил Пери. Флеминг също така е признал, че е получил наркотика от Санга и е снабдил Ивамаса с 50 флакона с кетамин, половината от които четири дни преди смъртта на Матю Пери.

"Кетаминът, доставен от Санга, в крайна сметка ще бъде дозата, която отне живота на Матю Пери", каза Ан Милграм на брифинга.

Пери се прочу с ролята си в "Приятели", сериал за живота на шестима млади хора в Ню Йорк. Излъчвана между 1994 и 2004 г., поредицата се превърна в истински културен феномен и остави отпечатък върху цяло поколение зрители.