Астън Вила нашамари Нюкасъл

Бирмингамци се доближиха до Топ 4

Спорт
17:45 - 15 Април 2023
1856
Астън Вила нашамари Нюкасъл

Астън Вила постигна убедителна победа с 3:0 над Нюкасъл в двубой от 31-ия кръг на Висшата лига. Успехът за „виланите“ срещу изигралия много слаб мач Нюкасъл дойде след две попадения на Оли Уоткинс и едно на Джейкъб Рамзи.

По този начин хората на Унай Емери постигнаха пета поредна победа и се изкачиха до шестото място във временното класиране с 50 точки, докато Нюкасъл остава трети с 56.

Изходът на мача на „Вила Парк“ бе предизвестен още в първата минута, когато след страхотна атака на Астън вила, удар ва Оли Уоткинс рикошира в гредата.

Домакините поведоха в резултата в 11-ата минута, когато Уоткинс свали с глава топката за Джейкъб Рамзи, който с удар от границата на наказателното поле не остави шансове на Ник Поуп – 1:0 за Астън Вила.

До края на първата част „свраките“ така и не успяха да се окопитят и трябваше да са щастливи, че се оттеглиха на почивка със само гол пасив.

В началото на второто полувреме Нюкасъл тръгна устремно напред в търсене на изравнително попадение. Вместо това, в 61-ата минута Оли Уоткинс бе изведен в наказателното поле и с кинжален удар вкара топката в мрежата, но след преразглеждане на ситуацията с ВАР, голът не бе зачетен.

Три минути по-късно обаче топката отново навести мрежата на Нюкасъл, като този път голът на Уоткинс, дошъл след подаване на Алекс Морено, бе напълно редовен.

Тимът на Унай Емери довърши този на Еди Хау в 84-ата минута. След страхотно отиграване от страна на Джейкъб Рамзи, Оли Уоткинс получи празно пространство на границата на наказателното поле. Той забеляза, че вратарят не е на голлинията си и хладнокръвно вкара в долния десен ъгъл, оформяйки крайното 3:0 за Астън Вила.