Астън Вила не пожали Хибс, Генк оцеля в Турция

Спорт
11:26 - 01 Септември 2023
1751
Астън Вила не пожали Хибс, Генк оцеля в Турция

Астън Вила победи с 3:0 Хибърниън на "Вила Парк" в реванш от плейофния кръг на Лигата на конференциите, който бе протоколен, тъй като бирмингамците спечелиха преди седмица с 5:0 в Единбург.

Джон Дюран откри резултата в 11-ата минута, след като получи извеждащо подаване и пусна топката покрай излезлия напред Дейвид Маршал. Това бе втори гол на колумбиеца с екипа на Вила. Леон Бейли удвои в 34-тата минута. Ямаецът получи от Келиман в наказателното поле, финтира един съперник и стреля по земя за 2:0.

Мати Кеш, който през уикенда отбеляза два гола за победата с 3:1 над Бърнли, отново се разписа, оформяйки крайния резултат в 61-вата минута. Полякът довкара топката, която Маршал бе избил след силен шут от пряк свободен удар на Бейли.

Отборът на Хибърниън, който все още е без мениджър, след като Лий Джонсън бе уволнен през уикенда, не успя да се противопостави по никакъв начин на тима на Унай Емери, който записа четвърта поредна победа във всички турнири. Испанецът бе направил шест промени в своя стартов състав в сравнение с мача с Бърнли, но това се оказа без значение предвид съперника.

Генк се класира за групите на третия по значимост турнир след трудна победа с 5:4 срещу тима на Адана Демирспор след изпълнение на дузпи. Домакините спечелиха в редовното време и след двете продължения по 15 минути с минимално 1:0 и пратиха срещата в решителна фаза от изпълнение на 11-метрови наказателни удари, след като двубоят преди седмица завърши 2:1 в полза на белгийците.

Турците издебнаха своя момент в продължението на първата част и поведоха след изпълнение на дузпа. Всъщност Шериф Ндиайе пропусна удара от бялата точка, но бе безкомпромисен при добавката и успя да изравни общия резултат. След това нови голове не паднаха до края на редовното време, нито в двете продължения по 15 минути и така се стигна при изпълнение на дузпи.

При изпълнението на дузпите гостите от Белгия бяха тези, които ликуваха. Те реализираха всичките си пет наказателни удара, като в герои за тях се превърнаха изпълнителите Брайън Хейнен, Кристофър Бонсу Ба, Ануар Айт Ел Хадж, Азис Мохамед, Толу Арокодаре. За турците Мбайе Нианг, Бенжамен Стамбули, Юсуф Сари и Бабаджиде Дейвид бяха точни, но пропускът на Юнес Беланда смълча феновете по трибуните на “Йени Адана Стадиуму”.