Астън Вила се мъчи 94 минути, но би

Англричаните спечелиха трудно домакинството си на Зрински Мостар

Спорт
12:03 - 06 Октомври 2023
1894
Астън Вила се мъчи 94 минути, но би

Астън Вила постигна трудна, но заслужена победа с 1:0 в домакинството си на Жрински Мостар от Група Е в Лигата на конференциите. Единственото попадение в двубоя падна в добавеното време и бе дело на Джон Макгин.

С този успех хората на Унай Емери взеха първата си победа в турнира за този сезон, но в групата са последни, тъй като АЗ Алкмаар победи Легия Варшава и така всички отбори имат по 3 точки в актива си.

Натискът на Астън Вила в двубоя в Бирмингам бе осезаем, но първото чисто голово положение дойде в 41-ата минута, когато Николо Дзаниоло получи топката във вратарското поле, но Марко Марич спаси удара на италианеца.

Десет минути след началото на второто полувреме Астън Вила получи дузпа за игра с ръка на Слободан Яковлевич в наказателното поле. След преразглеждане с ВАР обаче, решението на съдията се промени и 11-метров наказателен удар нямаше.

Натискът на Вила даде резултат в 4-ата минута на добавеното време, когато Джон Макгин бе изпуснат от защитата на босненския тим и с глава засече центриране на Мати Кеш, носейки успеха на своя тим.