Астън Вила увеличава капацитета на „Вила Парк“

Спорт
17:55 - 29 Юни 2022
2494
Астън Вила увеличава капацитета на „Вила Парк“

Астън Вила е направил амбициозно предложение за увеличаване на капацитета на „Вила Парк“ до 50 000 места. Тяхната цел е стадионът да бъде част от домакините на Евро 2028. Идеята включва и модернизиране на всички съоръжения на един от най-емблематичните терени в Англия.

Инициативата ще бъде финансово подкрепена от собствениците на клуба – Насеф Сивирис и Уес Еденс. Реформите, които ще се предприемат, са за създаване на един модерен спортен център, чисто нова северна трибуна, както и обновяване на трибуната „Тринити Стенд“.

Това ще увеличи капацитета на „Вила Парк“ с 7215 места, а той в момента е 42 785 седящи места. Ще се изгради и фен зона, която ще бъде изложена експозиция, удостояваща дългата история на клуба.

Изпълнителният директор на Астън Вила Кристиян Пърслоу споделя: „За стадионът е жизнено важно неговото развитие, за да отговаря на търсенията на феновете. Ние искаме да увеличим позитивното преживяване на нашите фенове по време на домакинските ни срещи. Идеята ни е да правим реконструкциите по етапно, за да може да използваме максимално нашия сезон. Както и нашата мечта е Бирмингам да бъде от градовете домакини на Евро 2028, разбира се, ако бъде приета заявката за домакинство от страна на Англия.“