Астролог пред Lupa.bg: Бойко няма да е премиер

Личности
14:46 - 23 Февруари 2021
29621
Астролог пред Lupa.bg: Бойко няма да е премиер

Маргарита Паскалева има 24 години опит в астрологията. От 10 години е член на Българска астрологична асоциацията. Към момента е и преподавател по астрология към асоциацията. От 1 март тя ще прави специално за Lupa.bg месечен хороскоп за всяка зодия, както и ежедневен хороскоп за зодиите според положението на Луната. В текущото интервю Паскалева говори за затъмненията и ретроградните планети през годината и за какво трябва да внимаваме. 

- Г-жо Паскалева, какви лунни и слънчеви затъмнения предстоят тази година и за какво трябва да внимаваме?
- От древни времена хората са се страхували много от затъмненията, защото са очаквали да се случи нещо лошо. Съвременните астролози обаче виждаме, че те не са чак толкова опасни, особено когато тези затъмнения правят благоприятни аспекти с рождените планети. Първото за годината затъмнение е лунно и е на 26 май в знака Стрелец.

По-специфичното за него е, че образува предизвикателен аспект с Юпитер, тоест с управителя на знака Стрелец. Това създава неблагоприятни разположения най-вече в личен план, за родените в края на ноември Стрелци, както и за родените между 26 и 29 май, родените между 27 и 31 август и родените между 22 и 26 февруари. За тези хора ще има някакви изпитания, през които трябва да преминат. Това как точно ще повлияе затъмнението зависи до голяма степен от планетите в личния хороскоп. Тъй като Юпитер има връзка с вярата, правото, образованието, то тези проблеми по време на това затъмнение могат да бъдат от юридическо естество, могат да възникнат морални конфликти. Моят съвет към тези хора, които са родени в горепосочените периоди, е да бъдат внимателни и да не предприемат рисковани действия. Да не се занимават със спекулации, да бъдат почтени.

По-положително в личен план това затъмнение ще се отрази при родените през първа деката на Овен, Лъв, Везни и Водолей. В световен обществен план при това затъмнение могат да възникнат конфликти на етническа основа, религиозни, промени във висшето образование или съдебната власт. Второто затъмнение за годината е слънчево и пръстеновидно, на 10 юни в знака Близнаци. За него съм писала още през 2014 г.

Още тогава бях казала, че това затъмнение крие много опасности в световен план. Първо прави неблагоприятен аспект с Нептун в Риби, Нептун е свързан с тайни, кражби. В този хороскоп има опозиция на Марс и Плутон, това са двете планети свързани с най-сериозни опасности. Марс е планета на войни и инциденти, Плутон е планета на подземното царство.

Тези планети имат връзка с пандемиите, а Нептун с инфекциите, така че опасността от нова вълна на коронавирус или не дай Боже нов вирус, е много голяма през втората част на годината. Възможно е да има наводнения, изригване на вулкани и атентати. Смятам, че особено силно ще бъдат засегнати САЩ. Има голям риск от атентати или опасни ситуации с хора от властта там. Третото затъмнение е лунно, на 19 ноември в Телец. То образува напрегнат аспект с Марс, Сатурн и Уран. Телецът е материален знак, трябва да се внимава много с финансовите въпроси и партньорските отношения.

Не са изключени земни трусове и финансови кризи. Това затъмнение ще се отрази по-негативно на родените трета декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. В същото време този период ще е по-благоприятен за родените в трета декада на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби. Последното за 2021 г. е пълно слънчево затъмнение в Стрелец на 4 декември. Тогава трябва да внимават хората родени през втора декада на Близнаци, Дева, Стрелец и Риби.

- Кои ретроградни планети ще ни оказват по-голямо влияние тази година?

- Скоро свърши първият ретрограден Меркурий за годината. Видяхме колко проблеми имаше с комуникациите, с пътуванията. Отрази се много на авиацията. Вторият период на ретрограден Меркурий е между 29 май и 22 юни. В този период отново може да имаме проблеми с комуникациите, търговията, образованието. Третият Меркурий е между 27 септември и 18 октомври. В тези периоди на ретроградност не бива да се подписват важни договори, може да се преподписват стари договори, но не и да се подписват нови.

Не бива да се купуват имоти, техника, не се започва нова работа. Това са добри периоди да се обърнем към себе си и да направим ревизия на отношенията ни с другите. За хората, които са родени в ретрограден Меркурий, ретроградностите през годината не само не са лоши периоди, но и могат да бъдат много добри за нови начинания. Венера ще е ретроградна от 19 декември до 29 януари 2022 г. в Козирог.

Този период не е подходящ за сключване на брак, не е подходящ за извършване на естетични корекции по тялото. Много внимателни трябва да бъдат в отношенията с хората и финансовата сфера, хората родени през трета декада на Овен, Рак, Везни, Козирог.

- Каква очаквате да е годината по-специално за България в икономически и политически план?

- Годината ще е много трудна в икономически план. Очакват ни финансови кризи и трудности. По отношение на политиката няма данни за смяна на властта. Най-вероятно ГЕРБ ще остане първа сила и управляваща партия. 4 април е много лоша дата за избори. Луната е в последна четвърт, още повече тя се свързва с опозицията в политиката.

От друга страна обаче имаме Сатурн и Юпитер във Водолей, които са хармонични към слънцето на премиера, което е в Близнаци. Има обаче и неблагоприятни аспекти към важни планети на Бойко Борисов, така че имам съмнения, че ГЕРБ ще спечели изборите, но премиерът ще бъде сменен. Като цяло обаче има аспекти, които показват една нестабилност в политическия ни живот тази година.