Атакуваха с плакати боса на „София Запад“ Любо Младежа

Новини
11:57 - 01 Октомври 2020
65146
Атакуваха с плакати боса на „София Запад“ Любо Младежа

Любомир Костадинов – Любо Младежа, тартор на крими групировката „София Запад“, контролираща трибуната с крайни фенове на футболния клуб „Левски“, бе обявен за предател и полицейски шпионин от оспорващите властта му привърженици от „Ултрас Левски“.  

Седмица след масовия бой между запалянковците на „сините“ на трибуните на стадиона в Коматево по време на мача с „Ботев“ Пловдив, завършил с арестите на 42-ма хулигани от „Ултрас Левски“, от организацията подеха плакатна война срещу Любо Младежа. Транспаранти, опънати на видни места в София, обвиняват боса на „София Запад“ в предателство и тайно съглашателство с полицията.

„Младеж, ти никога няма да си като Ицо Исуса“, гласи един от плакатите, поставил си за цел да уязви крими репутацията на Костадинов. Групировката „София Запад“ бе основана през 1999 г. от Христо Вартерян – Ицо Исуса, който контролираше години наред търговията с дрога в „Люлин“. След като Ицо Исуса изчезна безследно, най-вероятно ликвидиран заради наркоинтереси, организацията бе поета от Младежа. Той също бе фактор в наркобизнеса и даже излежа 5-годишна присъда за търговия с дрога.

През последните години групировката „София Запад“ се замеси в куп крими афери, а след като част от ударниците на бандата попаднаха в арестите, стана известно, че години наред шефовете на „Левски“ са плащали солидни суми на „София Запад“, за да си нямат проблеми с вилнеещите хулигани.

През последната година господството на „София Запад“ в сектор „Б“ е оспорвано от групировката „Ултрас Левски“. Тя обаче бе обезкървена след масовия бой на стадиона в Пловдив, когато 42-ма от най-видните й членове се сдобиха със забрани да посещават мачове за 2 години по Закона за спортното хулиганство.

Във форуми сред привържениците на „Левски“ открито се дискутира, че Любо Младежа е устроил капан на „Ултрас Левски“ в Пловдив с участието на полицията. Според обвиненията, наети от Любо Младежа ММА бойци, които досега не са стъпвали на стадиона, умишлено предизвикали меле в сектора, за да може впоследствие знаковите побойници от „Ултрас Левски“ да се сдобият с присъди и да не оспорват лидерството на „София Запад“.

След масовото меле в агитката на "Левски" аристувани бяха само представители на групировката "Ултрас Левски"

Твърди се, че Любо Младежа подготвил клопката, тъй като дни по-рано представители на „Ултрас Левски“ нанесли побой над неговия брат Димитър. В заверата участвала и полицията в Пловдив.

Според друго обяснение, Любо Младежа е предал голяма част от запалянковзите на „Левски“, като ги е посочил поименно в полицията като част от провокаторите, мятали бомби по време на протестите срещу правителството на Бойко Борисов. Поради тази причина всички от „Ултрас Левски“ били закопчани в Пловдив.