Аталай: Егото на президента и премиера мина границите

Новини
19:38 - 12 Декември 2019
4081
Аталай: Егото на президента и премиера мина границите

"Има нужда от независим прокурор, защото според Венецианската комисия прокурорската институция няма оня контрол, който е необходим, но това не е от сега, това е от 10 години. Не може изведнъж да се сетим, че трябва да има независим прокурор. Затова подготовката на правилата, спазването им, ще вдигне авторитета на институциите, оттам и на обществото и на България", даде позиция по темата в  "Още от деня" депутатът от ДПС Рамадан Аталай.
 
Днес дебат предизвика твърдението на президента Румен Радев, че процедурата за независим прокурор е започнала в нарушение на нормативните актове и без обществено обсъждане.

Аталай обясни престрелките между президент и премиер с тяхното его, което според депутата, "вече надхвърля всякакви граници и тези лични нападки не им подхождат."

Депутатът от ДПС беше категоричен, че въпреки, че са гласували с ГЕРБ и Обединените патриоти за кандидатурата на Сотир Цацаров, от ДПС продължават да възразяват срещу Валери Симеонов. Аталай допълни, че когато трябва да се изберат определени фигури, за да има сигурност и просперитет страната ни, за да могат да функционират институциите, ДПС винаги са били сериозна политическа формация.

Симеонов е проблем на нацията и с поведението си е бил проблем на своите родители, а сега е вече и проблем на Бойко Борисов, отсъди депутатът.

Аталай коментира и разцеплението на БСП при гласуването за шеф на КПКОНПИ. "Различията при тях вече не са само личностни, а идеологически. Мнение с удар по масата не се налага, налага се с аргументи и убеждения, ако са стигнали до там, значи демокрацията нещо куца", допълни депутатът.