Аталанта бе близо до чудото, но ПСЖ изригна в края

Французите прекършиха бергамаските с голове в добавеното време

Спорт
11:01 - 13 Август 2020
1117
Аталанта бе близо до чудото, но ПСЖ изригна в края

Пари Сен Жермен победи с 2:1 отбора на Аталанта в 1/4-финалния сблъсък на Шампионската лига и си осигури участие в следващата фаза на турнира.

Френският шампион сътвори изумителен обрат, след като до самия край на двубоя губеше с 0:1 от италианския тим, но два гола в 90-тата и 93-тата минута донесоха на парижани невероятния успех. Така само две победи делят френския шампоион от това да добави най-престижната европейка купа към витрината си и да направи постиженията си от сезона още по-впечатляващи.  

Двубоят се игра на "Ещадио Луш" в португалската столица Лисабон и както е известно, продължаващият напред тим бе решен в един мач. 

Мачът бе исторически и за двата отбора. Аталанта впечатли с представянето си до тук, както в "турнира на богатите", така и във вече приключия шампионат на Серия А. "Бергамаските" достигат до тази фаза на Шамионската лига за първи път в своята история. Наставникът на италианския тим няма да може да разчита на нападателя Йосип Иличич, като се появиха разностранни спекулативни мнения за неговото отсъствие.

За френския шампион денят е изключително специален, тъй като на днешната дата преди точно 50 години е създаден отбора на ПСЖ. Пред Томас Тухел проблемите с отсъстващите футболисти са повече, след като Лайвин Курзава и Марко Верати са с контузии, а Анхел ди Мария изтърпява наказание. Добрата новина е, че звездата на тима Килиан Мбапе се завръща след контузия, макар и на резервната скамейка.