Аталанта и Спортинг продължават напред в Лига Европа

Двата отбора записаха изразителни победи в последните си срещи

Спорт
12:18 - 15 Декември 2023
1878
Аталанта и Спортинг продължават напред в Лига Европа

Аталанта и Спортинг Лисабон продължават напред в Лига Европа, след като двата отбора постигнаха изразителни победи съответно над Раков и Щурм Грац.

Италианският тим е лидер в групата с 14 точки и се класира директно за фазата на 1/8-финалите, докато Спортинг ще трябва да мине през плейофния кръг, след като остана на 2-о място с 11 пункта. Щурм Грац пък продължава към Лигата на конференциите, докато Раков приключва европейската си авантюра.

Аталанта разби Раков като гост с 4:0, като не срещна сериозен отпор отстрана на поляците. Луис Муриел даде аванс на бергамаските още в 14-ата минута, а Джовани Бонфати удвои в 26-ата минута. Луис Муриел вкара третия гол за „богинята“ в 72-ата минута, а Шарл де Кетеларе оформи крайния резултат с гол в добавеното време на срещата.

Спортинг също не срещна трудности с Щурм Грац, побеждавайки го с 3:0 в Лисабон. Виктор Гьокерес даде аванс на „лъвовете“ в 39-ата минута, а Гонсало Инасио покачи аванса на португалския гранд в 60-ата минута, за да вкара и третия гол за своя тим само 10 минути по-късно.