Аталанта не се даде на Милан

Интер крачи към титлата след бой над Лече

Спорт
08:05 - 26 Февруари 2024
1210
Аталанта не се даде на Милан

Милан и Аталанта завършиха 1:1 в мач от 24-ия кръг на Серия А. Рафаел Леао вкара първия си гол в първенството от септември миналата година насам в 3-ата минута. "Бергамаските" стигнаха до изравнителен гол на "Сан Сиро" в края на първата част чрез Тюн Коопмайнерс от спорна дузпа.

През втората част "росонерите" бяха много по-добрият отбор, но вратарят на гостите Марко Карнесеки на няколко пъти демонстрира отличен рефлекс. Аталанта пък рядко поглеждаше към вратата на своя съперникк.

Милан остава на трето място във временното класиране с 53 точки. Аталанта прекъсна серията си от пет поредни победи в Калчото и заема пето място в 46 точки.

Интер победи Лече с 4:0 като гост в среща от 23-ия кръг на италианската Серия "А". Мачът се игра на стадион "Вия дел Маре" в Лече.

Световният шампион със състава на Аржентина Лаутаро Мартинес откри резултата в 15-ата минута. Давиде Фратези покачи на 2:0 в 54-ата след асистенция на Алексис Санчес. Само 2 по-късно Лаутаро вкара втория си гол за класическото 3:0.

Крайният резултат оформи Стефан де Врай в 68-ата след пас на Федерико ди Марко. С успеха Интер събра актив от 66 точки и са на 9 от втория Ювентус. Лече е 14-и с 24 точки.