Аталанта обърна Спортинг

Спорт
08:43 - 15 Март 2024
3437
Аталанта обърна Спортинг

Аталанта победи Спортинг Лисабон с 2:1 и с общ резултат 3:2 се класира за четвъртфиналите на Лига Европа. Първата среща приключи 1:1.

В реванша бергамаските трябваше да правят обрат, след като португалският гранд поведе в резултата през първото полувреме.

Началото на втората част бе много силно за Аталанта и италианският тим стигна до две бързи попадения до 60-ата минута. Спортинг имаше възможности да вкара мача в продължения, но не се възползва от тях.

В 3-ата минута Алексей Миранчук изведе Джанлука Скамака на добра позиция, но италианският нападател не отправи добър удар и Франко Израел се намеси.

11 минути след това Емил Холм сложи топката на главата на Сеад Колашинац. Ударът на бранителя премина встрани от вратата.

В 33-ата минута Спортинг Лисабон поведе в резултата. Педро Гонсалвеш и Виктор Гьокереш разиграха добре. Полузащитникът напредна в наказателното поле и преодоля Хуан Мусо. При попадението Гонсалвеш получи контузия и бе заменен принудително.

Пет минути след това Холм се озова на добра позиция в наказателното поле, но прати удара си в ръцете на Израел.

Бергамаските започнаха второто полувреме ударно с гол от съблекалнята. Играч на домакините центрира, бранителите на Спортинг не успяха да изчистят, и Адемола Лукман нямаше как да пропусне от близко разстояние.

Обратът бе факт в 59-ата минута. Миранчук с хубаво подаване намери Скамака в пеналтерията, а той с изстрел от движение не остави шансове на вратаря на гостите.

20 минути след това Жени Катамо стреля от далечно разстояние, но ударът му премина високо над вратата.

В 86-ата минута Паулиньо бе изведен сам срещу Мусо. Футболистът на Спортинг се опита да прехвърли вратаря, но той показа отлична ориентация и се намеси.

Натискът на португалците в края на редовното време на срещата продължи. В 90-ата минута отново Паулиньо бе на прекрасна позиция в пеналтерията. Ударът му с глава премина покрай десния страничен стълб.

Все пак Аталанта успя да удържи аванса си и продължава напред в турнира.