Аталанта попиля Божо Краев и неговия Мидтиланд

Спорт
11:03 - 22 Октомври 2020
1811
Аталанта попиля Божо Краев и неговия Мидтиланд

Датският Мидтиланд и родният национал Божидар Краев бяха буквално прегазени от Аталанта с 4:0 в първи мач от група D на Шампионска лига. Българският футболист започна срещата на пейката, като се появи в игра чак в 87-ата минута. Той замени Франк Онйека.

Аталанта започна отлично срещата, като набързо създаде няколко опасни положения пред вратата на Мидтиланд. Най-опасното дойде в 16-ата минута, когато Дуван Запата стреля в напречната греда. Десет минути по-късно бергамаските поведоха в резултата. Кристиан Ромеро свали с глава една топка към Запата, ккойто с точен удар я прати във вратата на домакините. В 36-ата минута Аталанта вкара втори гол. Той бе дело на Алехандро Гомес, който се разписа след отлично подаване на Запата. Само четири минути по-късно се стигна до трети гол за италианците. Луис Мюриел се възползва от разбъркване в отбраната на Мидтиланд и направи резултата 3:0 за гостите. 

След почивката двата тима значително намалиха оборотите, като рядко поглеждаха към вратата на съперника. В 79-ата минута Онийека от Мидтиланд бе близо до гол, но ударът му от границата на наказателнто поле мина встрани от десния страничен стълб. 120 секунди по-късно Евандер можеше да се разпише за датчаните, но вратарят на Аталанта Марко Спортиело спаси. В 89-ата минута Аталанта вкара четвърти гол. Той бе дело на Алексей Миранчук.