Аталанта съкруши Фрозиноне

Спорт
09:14 - 16 Януари 2024
1546
Аталанта съкруши Фрозиноне

Аталанта разби Фрозиноне с 5:0 у дома в мач от 20-ия кръг на Серия А. Бергамаските се изкачиха до петото място във временното класиране с актив от 33 точки, докато гостите в днешния мач са 15-и с 19 точки.

Още в осмата минута Аталанта получи правото да изпълни дузпа, а с изпълнението на 11-метровия наказателен удар се нагърби Теун Коопмейнерс, който прати топката неспасяемо в долния десен ъгъл покрай Стефано Турати за 1:0.

Пет минути след това бергамаските реализираха още едно попадение. Метео Руджери центрира за Едерсон, който засече в мрежата – 2:0.

Още минутка след това Мартен де Роон пусна фин пас към Шарл Де Кетеларе, който с разък удар с помощта на десния страничен стълб покачи на 3:0.

Аталанта намали оборотите до заключителните минути на мача, в които реализира два гола. В 83-ата минута Марио Пашалич изведе Давиде Дзапакоста, който с брилянтен удар в долния ляв ъгъл отбеляза за 4:0.

В последната минута от редовното време Емил Холм оформи крайното 5:0, след като се стигна до разбъркване в наказателното поле на Фрозиноне и с глава успя да прониже Стефано Турати.