Аталанта тресна Рома

Бергамаските завързаха битката за топ 4

Спорт
11:57 - 25 Април 2023
1513
Аталанта тресна Рома

Аталанта победи Рома с 3:1 в последен мач от 31-ия кръг на италианската Серия А. С успеха бергамаските събраха 52 точки на седмото място, само две по-малко от шестия Интер и на четири от заветния топ 4, докато поражението остави Рома на пета позиция с 56 точки, колкото има и четвъртия Милан.

Треньорът на Рома Жозе Моуриньо направи редица промени в състава в сравнение с този, който игра срещу Фейенорд в Лига Европа в четвъртък. Тогава "вълците" спечелиха с 4:1 след продължения, но изтощителната битка с нидерландците оказа влияние и в действията на отбора липсваше свежест.

Аталанта бе по-напористият отбор и поведе с гол на Марио Пашалич в 39-а минута.

В средата на второто полувреме Моуриньо направи четворна смяна, като пусна в игра Дибала, Ел Шаарауи, Матич и Спинацола и Рома упражни натиск в търсене на изравнителен гол.

Вместо това, бергамаските стигнаха до второ попадение, след като бившият защитник на Лудогорец Хосе Паломино стреля с глава, вратарят Руи Патрисио отрази, но при добавката Рафаел Толой прати топката в мрежата.

В 83-ата минута Рома се върна в мача след попадение на капитана Лоренцо Пелегрини, но секунди по-късно португалецът Патрисио допусна груба грешка, като не успя да хване елементарна топка и Тьон Коопмайнерс на празна врата реши мача с третия гол за отбора на Гасперини.

В 87-а минута Паломино се отличи и с грубо нарушение срещу Пауло Дибала пред дъгата на наказателното поле и аржентинецът доигра мача накуцвайки. При изпълнението на фаула Пелегрини уцели гредата.