Аталанта запази интригата за титлата след 0:0 с Интер

Дебютант донесе победата на Рома срещу Каляри

Спорт
11:20 - 17 Януари 2022
982
Аталанта запази интригата за титлата след 0:0 с Интер

Аталанта и Интер завършиха наравно 0:0 в двубой помежду си от 22-рия кръг на Серия А. И двата отбора имаха своите шансове за гол, но Хуан Мусо и Самир Ханданович бяха безгрешни под рамките на вратите.

Един Джеко може би трябва да съжалява най-много. Пред нападателя на Интер се откриха няколко златни възможности за гол, но определено днешната вечер не беше негова. Освен всичко той стана жертва на расистки атаки през първото полувреме.

След ремито Интер запази лидерството си, но има само 2 точки преднина пред Милан. Аталанта заема четвъртата позиция с актив от 42 точки.

Началните минути на мача бяха равностойни, като липсваха сериозни опасности пред двете врати. В 13-ата минута Матео Песина опита удар от границата на наказателното поле, но на пътя на топката застана защитник на „нерадзурите“.

Четвърт час след началото през Интер се откри първата сериозна възможност за гол. Матео Дармиан центрира в наказателното поле. Един Джеко скочи високо и стреля с глава, но встрани от целта. В средата на първата част пред Алексис Санчес се откри добър шанс да обстрелва вратата на Аталанта, но вратарят Хуан Мусо внимаваше и спаси.

В 39-ата минута Песина стреля отблизо с глава, но Ханданович също се намеси и запази резултатът непроменен.

След почивката бергамаските вдигнаха оборотите. В 49-ата минута Ханданович трябваше да прави страхотно спасяване, за да предотврати гол на Песина.

В 66-ата минута Интер беше много близо до гола. Джеко беше изведен в коридор. Опитният нападател успя да преодолее Мусо, но Блерим Джемшити изчисти, точно преди Иван Перишич да прати топката в мрежата.

Пет минути по-късно Джеко отново изпусна от добра позиция. Четвърт час преди изтичането на редовното време шут на Артуро Видал премина покрай страничния стълб.

С наближаването на последния съдийски сигнал „нерадзурите“ понамалиха рисковете. Аталанта натисна в опит да стигне до трите точки. В 81-вата минута Луис Муриел си освободи пространство за изстрел и отправи такъв, но Ханданович спаси.

Няколко минути преди края Марио Пашалич не успя да преодолее стража на Интер. Определено и двамата вратари бяха безгрешни, за да не падне гол в този мач.

В следващия кръг от Серия А Интер посреща Венеция, докато Аталанта гостува на Лацио.

Рома спечели с минималното 1:0 домакинството си на Каляри от 22-рия кръг на Серия А. Единственото попадение в мача вкара новото попълнение на „вълците“ Серджо Оливейра. Португалският национал беше точен от бялата точка в 33-тата минута и върна римляните на победния път.

След успеха тимът, воден от Жозе Моуриньо, е 6-и в класирането с актив от 35 точки, докато Каляри заема 18-ата позиция с 16.