Атанас Атанасов: Министрите трябва да са чисти експерти

Политика
08:36 - 13 Април 2023
1492
Атанас Атанасов: Министрите трябва да са чисти експерти

Нека министрите да са чисти експерти. Ние сме готови да водим преговори и с ГЕРБ. Трябва да се прекрати тази служебна власт, нужно е редовно правителство.Не можем обаче да направим компромис пора да бъдат инсталирани от Бойко Борисов.

Това каза по Нова телевизия съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Атанас Атанасов. Според него много важно е да заработи парламентът, изборът на председател бил важен за отпушването на парламентарната криза. 

"Нашето предложение за ротация не е отхвърлено. Колегите от ГЕРБ казаха, че ще го обмислят много внимателно. Ние сме загрижени за това, което се случва в България", каза още Атанас Атанасов. Той увери, че няма нищо противоконституционно в предложението за ротация на председателския пост на Народното събрание. Ротацията трябвала да бъде джентълменско споразумение.

Големият проблем, който се задълбочи през последните години, е недоверието между политическите сили. Това недоверие е между електоратите, каза още ген. Атанасов.

"Създадохме това обединение, за да дадем ясен път на България към Европа. Ние сме политическата сила, която иска България да бъде равноправен член на ЕС и НАТО, за да паднат критиките към българския бизнес", коментира още генералът.

Той обясни, че са се борили да бъдат първа политическа сила. Имаше такова купуване на гласове, а казват, че изборите били честни, обобщи Атанасов.