Атанас Фурнаджиев наглее: Няма нарушения в БФС

Това е и причината Борислав Михайлов да се върне, отсече вицепрезидентът на централата

Спорт
11:12 - 29 Април 2021
1566
Атанас Фурнаджиев наглее: Няма нарушения в БФС

„Решението на Боби Михайлов не беше неочаквано. Всички проверки в БФС приключиха и приключиха с констатация, че няма открити нарушения. Имаше съмнения, обвинения към БФС и към ръководството. Той подаде остава и се оттегли. Повече от година и половина нямаше конгрес, а тази причина е пандемията. След като приключиха всички проверки, а те наистина бяха от всевъзможно институции от държавата и не се откри нищо нередно и беше логично той да си оттегли оставката. Той се оттегли, за да бъдат извършени тези проверки. Тук няма морален казус“, заяви вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев.

„Българите сме царе да оплюем някой. Нека имаме предвид, че Борислав Михайлов бе 8 години член на Изпълкома на УЕФА. Получи заслужена оценка както самия той и целия футбол. Българския футбол е отражение на държавата. Дали да има промяна го решават футболните хора. Дали тази промяна ще бъде извършена края на юни или през февруари няма значение. Не мисля, че има връзка между кандидатурата на Димитър Бербатов и връщането на Борислав Михайлов. Връзката е резултата от проверките. Знаете, че освен Бербатов, има и други заявени кандидатури. Право на Димитър Бербатов е да коментира всичко. В една предизборна кампания ще бъдем свидетели и на други твърдения“, допълни пред БНТ още един от шефовете във футболната централа

„Имаме много интересно първенство. Срещите са оспорвани. Два отбора участваха в Лига Европа. Добри резултати при юноши и младежи. Липсват резултатите при мъжете. За мен те липсват, защото футболът е социален феномен. Трябва да разберем, че във всички големи градове трябва да се развива. Това развитие трябва да е направено с държава, община и БФС. БФС няма как да оправи футбола без съдействието на държавата, общените и цялото общество да насочи вниманието си към футболните клубове. Необходими са общи усилия, за да върви футбола напред. Не мисля, че е имало политически натиск при подаването на оставка на Борислав Михайлов“, каза още Фурнаджиев.

„Промяната е факт от вчера. Увеличиха се отборите от 14 до 16. Ще има плейофи. Има работна група, която обсъжда детайлите. Очевидно Лудогорец е най-добрия отбор и заслужено за лидери. Разликата обаче не е толкова голяма. Сега въвеждаме системата ВАР и това ще доведе до по-голяма обективност“, завърши той.