Атанас Фурнаджиев: Сега е важно да лицензираме националния стадион

Има възрастово ограничение за членове на Изпълкома - 70 години, а Венци Стефанов ги навърши, заяви вицепрезидентът на БФС

Спорт
14:49 - 13 Декември 2019
2640
Атанас Фурнаджиев: Сега е важно да лицензираме националния стадион

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев заяви след последния Изпълком на централата за 2019 година, че e първата стъпка е да се лицензира стадион "Васил Левски", за да може да се проведат мачовете на "лъвовете" в София. Както е известно, отборът на Георги Дерменджиев ще премери сили с Унгария и при успех срещу победителя от Исландия - Румъния, където отново ще сме домакини.

"Аз още преди година ви казах, че в рамките на две години ще въведем ВАР. Моментът дойде. Взели сме го като решение. Първата стъпка е да лицензираме "Васил Левски", за да можем да проведем баража за участие на европейско първенство на националния стадион. Възложили сме на комисия, която да събере оферти, както и да ни предложи конкретни оферти", започна Фурнаджиев.

"Има възрастово ограничение. Господин Стефанов навърши 70 години, а по нашия устав, това е пределът на възраст, в която може да се участва. Към този момент нямам амбиции да се кандидатирам. За мен е важно да видя кой ще се кандидатира", добави още той.

"Футбол не се прави без пари. Исландия отделя 100 милиона на година за футбол. Те инвестира, занимават се професионално и резултатите идват.

Ние правим всичко възможно, за да се нормализира обстановката. Има спокойствие. Най-важното е да дадем спокойствие на националния отбор", завърши Фурнаджиев.

Снимки: Lap.bg