Атанас Славов: Не трябва да допускаме никакви форми на политическо насилие

Новини
09:06 - 12 Юни 2023
1738
Атанас Славов: Не трябва да допускаме никакви форми на политическо насилие

"Има проверка на всички органи, които имат правомощия по случая. Недопустимо е български граждани да бъдат ограничавани в законосъобразните си права, както е недопустимо депутати да бъдат ограничавани да се изказват от парламентарната трибуна."

Това каза правосъдният министър Атанас Славов гпред медии пред началото на днешното заседание на Висшия съдебен съвет във връзка с протестите пред кино Одеон. 

България трябва да не допусне формите на политическо насилие да станат обичайни за нашия политически процес", категоричен е той.  

"Днес ще изслушаме още един свидетел. Надявам се последен, това е заместника на главния прокурор г-жа Машева. Ще бъдат обсъдени и новите доказателствени искания на г-н Гешев, от членовете на ВСС зависи дали те ще бъдат допуснати или не. Ако не бъдат допуснати, в рамките на деня би следвало да приключи процедурата", уточни той. 

ВСС продължава днес дебатите по искането за предсрочно освобождаване на главния прокурор. На предишното заседание беше оттеглено първото искане, внесено от шестима членове на ВСС. Става дума за обвиненията, че главният прокурор се е намесил при разследването на взрива срещу него, като е допуснал присъствието на израелски експерт на местопроизшествието.

На заседанието, което продължи 14 часа, бяха изслушани като свидетели директорът на националното следствие Борислав Сарафов, неговият заместник Ясен Тодоров. Днес процедурата продържава със събиране на доказателства.

Снимка: Агнес Методиева