Атанасова: Не искаме да отваряме рани, а заедно да постигаме успехи

Готови сме да говорим с всички, няма да сме нито палач, нито жертва, заяви шефът на ПГ на ГЕРБ

Новини
10:35 - 12 Април 2023
1270
Атанасова: Не искаме да отваряме рани, а заедно да постигаме успехи

Резултатите от изборите за 49-о НС задават ред възможности - както за изход от кризата, така и за затъване в нея. Гражданите показаха еднозначно - че политическата криза не може да бъде решена от една партия или коалиция. Общото в тези резултати е, че показват единствения изход - той е възможен само ако със взаимно уважение между партиите се постигнат компромиси и съгласие за стратегически важни решения за страната и възстановяване на диалога. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова от името на групата в 49-ия парламент.

Всеки, който не се съобрази, ще загуби не само избиратели, но и перспектива за дългосрочно участие в политическия живот в страната.- 

Ние от ГЕРБ-СДС знаем, че най-трудната битка е битката със самия себе си, със собственото си его, илюзии и недостатъци. Тази битка е далеч по-важна от конюнктурата битка с опонента, защото е решаваща, заяви Атанасова-. 

Изходът от тази битка зависи от нас и силите да преодолеем себе си, от възможността за качествена промяна. В последните 2 години бяхме подложени на изпитания, но най-голямото изкушение бе да се превърнем в секта, да се затворим и заживеем в собствения свят, да се отдаде на мечти за реванш и жажда за отмъщение, да забравим ангажиментите и да обявим всички за неверници и еретици, изброи Атанасова-. Да заживеем като жертва, която мечтае да е палач.

Найголямата ни победа бе, че не се превърнахме нито в жертва, нито в палач, спаси ни напомнянето, че най-важното е да даваме решения за обществото, да съхраним неговата цялост, увери лидерът на ПГ на ГЕРБ. 

Народът показа, че нито една партия не може да реши политическата криза сама, заяви Атанасова. Имаме разбиране, че нашата победа няма как да се състои в проценти и числа. Тя би била валидна, ако 49-то събрание излъчи стабилно и компетентно управление, увери Атанасова.

Готови сме да разговаряме с всяка партия и да се съобразим с различните аргументи, уточни тя. Не сме тук да отваряме нови рани, а да дадем политическа форма на разбирането, че можем заедно да постигаме успехи, заяви Атанасова. 

Днес, когато Юда е придал Учителя за 30 сребърника, да знаем, че в основата на всяко предателство е липса на смирение и непотиснатата гордост.

Няма да предадем мечтите и вярата на хората, заключи Атанасова.

Снимка: Агнес Методиева