Атанасова предлага разглобка

Според острието на ГЕРБ общата им програма с ПП-ДБ не е изпълнена

Новини
12:40 - 11 Ноември 2023
7257
Атанасова предлага разглобка

Оценката на нашата група е, че общата ни програма е неизпълнена. Моля г-н Борисов да даде нашата парламентарна група да не подкрепя данъците за бакшиш, донус - бонус, за отнемане на автомобили и на жилища. Очертава се най-лошото финансово управление от 25 години насам. Голям шлем от провали това ни очаква. 18 месеца е Асен Василев, 21 месеца е Спецов този екип обяснява как ГЕРБ краде по 8,5 млрд. на година, къде са те, защо не ги откриха. Това каза Десислава Атанасова във Велико Търново по време на националното съвещание на ГЕРБ. 

ГЕРБ не се отказал от своя основен приоритет образовие. Нашата парлементарна група ме натова с предложението да не приемаме мерките, които не са съгласувани предварително с ГЕРБ-СДС, каза още тя. 

Аз ще предложа разглобка на г-н Борисов, категорична бе тя. 

Томислав Дончев заяви, че днес са изправени пред избор, при това не лек. "Изправени сме кръстопът. Тази контракция на демокрацията може да не роди нищо, това е първият вариант, вторият е - нещата да продължат както досега, а това няма как да стане и влизаме в дискусията какъв е третият вариант - управляващите трябва да скъсат с рефлекса да провеждат политически репресии, защото той не е изчезнал. Трябва да имаме правителство, което не да му се радваме, а да работи. Уважаеми коалиционни партньори от некоалицията, време е да напуснете тези светове, които обитавате и да започнете да вършите нещо и да се държите възпитано", каза той. 

Дончев заяви, че иска кметовете да работят, а не да са декоративни. 

Бойко Борисов заяви, че няколко дни вече се занимават с тази тема.

"Всички кметове се изказаха, казаха си надеждите си и болките си. Като начало повече не трябва да ни наричате сглобка. Не виждам в тази превърала се в цинизъм дума нищо добро", заяви лидерът на ГЕРБ. По думите му те стоят в нея, защото се държи ясна посока в този несигурен свят на война. "Има страховит медиен аршин", каза той.