Атанасова: Слави лъже за мажоритарния вот, нали имаме 126 гласа?

Нека ИТН да каже ясно ще подкрепи ли внесеното от нас предложение, настоя шефката на ПГ на ГЕРБ

Новини
14:17 - 16 Април 2021
1963
Атанасова: Слави лъже за мажоритарния вот, нали имаме 126 гласа?

Слави Трифонов вече излъга своите избиратели, напомням на "Има такъв народ", че имаме 126 гласа и никакви мотиви, че нямат мнозинство за мажоритарен вот, не са разумни. Това подчерта шефът на ПГ на ГЕРБ - СДС Десислава Атанасова. Повод за думите й бе днешната позиция на Трифонов от социалните мрежи, че отказът им от мажоритарния вот е отоложен, за да го отложат за следващ, по-стабилен парламент.  

Според нея не е добре макар и за нов политически проект да започва с лъжа към избирателите си. "Надявам се, че в рамките на два дни г-н Трифонов добре е помислил. Това мълчание най-накрая трябва да престане и той трябва да каже публично на всички, ще подкрепи ли неговата партия едно предложение в подобен вид, внесено от нас, от тях, но което събира 126 гласа в пленарна зала", заяви още Атанасова.

"Ще внесем предложение, както през 2016 и 2017 г. ГЕРБ последователно изпълняваше своите публично поети ангажименти. За разлика от много други, които още в първия ден на 45-ото Народно събрание се отказаха от поетите ангажименти към близо 2.5 млн. български граждани, които подкрепиха референдума и поискаха мажоритарно да избират своите народни представители.

Ако върнем историята малко назад, трябва да отбележим, че ГЕРБ не само, че отстояваше в рамките на предходна легислатура да се проведе референдум, българските граждани да бъдат питани по въпросите, които бяха конституционно допустими, но след това два пъти внесе законопроектите", каза още Атанасова.