Атанасова в декларация: Ясно е кой иска да работи и кой бърза за избори

ПП и ДБ, вие сте временни посетители на парламента, заяви шефът на ПГ на ГЕРБ

Новини
17:00 - 18 Ноември 2022
1768
Атанасова в декларация: Ясно е кой иска да работи и кой бърза за избори

Драматична декларация на ГЕРБ изчете днес от трибуната шефът на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. В текста, тя отсъди, че след напускането на ПП и ДБ, е станало ясно кой иска да работи и кой бърза за нови избори.

Ето и целият текст на декларацията: 

ГЕРБ-СДС ще отстои правото на хората да избират как да гласуват!
ГЕРБ-СДС ще отстои демокрацията!

Уважаеми г-н председател, уважаеми дами и господа, които сте в залата на българския парламент и които осигурихте възможност българският парламент да работи и ефективно да контролира служебно назначеното от президента Радев правителство, тези, които са извън залата явно не желаят това правителство да бъде контролирано и да даде отговор на важните за България и обществото въпроси, които чрез всички нас задаваме към служебните министри.

155 регистрирани – достатъчно, за да работи парламентът и днес. Кой е в залата? В залата са хората, които постъпват отговорно към своите избиратели, защото ние всички сме тук по волята на суверена, изразена с машинно гласуване, някои от нас първи след избори с машинно гласуване по Изборен кодекс, гласуван за една нощ на Разпети петък по техните правила, с техните машини, с тяхната ЦИК, с техните вътрешни министри.

Ние сме тук по волята на българските граждани! Кой отсъства? Отсъстват тези, които са в изолация и поставят ултиматум на фона на безпрецедентни кризи в държавата.
Искат ли тези, които отсъстват – ПП и ДБ, да търсим национално отговорни решения за това как държавата ни ще се справи с инфлацията, която в голяма степен се дължи на тяхното аматьорско управление? Как държавата ще понижава цените на горивата, чиито цени пораснаха благодарение на великите им дела, включително и пред ЕК, защитавайки чужди интереси? Как държавата ще продължи да работи без Закон за държавния бюджет или Закон за удължаване действието на настоящия бюджет.

Искат ли да гласуваме законите по Плана за възстановяване и устойчивост, който една година се замотаваше, за да могат да си вкарат лобистките батерии.
Искат ли да говорим за тяхната грандиозна идея да изведат енергийни мощности от енергийната система на страната, въпреки, че това тяхно решение обрича над 90 хиляди български граждани на бъдеще без работа и без доходи и ги оставя на улицата“.

Ясно е кой иска да работи и кой иска бързи избори. Ясно е кой иска да няма стабилност, да няма Еврозона, да продължат да растат цените на горивата, да се осъществи корупционния модел на Гемкорп и батериите, които ще се чудим как и къде да изхвърлим след няколко години. Отоворът – тези, които докараха държавата до пропаст.

„Отговорните" от ПП и ДБ ги няма да говорим по важните теми, както и по тези, които рязко застрашават сигурността на нашата държава.

Само на 300 км от нас се води война, границата ни ежедневно е атакувана от мигранти. Не искам да припомням, че преди две години миграцията беше нулева и че вие от ПП и ДБ не можете да постигнете дори това, защото сте несъстоятелни да се справите с каквото и да е.

Вие отдавна сте временни посетители не само на държавата, но и на парламента.
Ние започваме да изпитваме още по-сериозни съмнения – вълшебната флашка ли ви осигурява изборни победи? И при машините вотът е ясен – ясно е кой е първи, втори, шести и седми. Ясно е кой с няколко процента и с 20 депутата ще поставя ултиматуми на първата, втората и третата политическа сила.

Отговорност се носи в тази зала, не отвън, където инициаторът на онзи Изборен кодекс за една нощ на Разпети петък протестира. Дебатът се води тук. Хайде, ако имате аргументи, ако имате смелост, ако имате отговорност – заповядайте, ние ще бъдем тук и ще отстоим ангажимента, които имаме пред българските избиратели!

ГЕРБ-СДС ще отстои правото на хората да избират как да гласуват! Така както гласуват всички демокрации в Европа и света или така, както сте решили вие за една нощ с флашката или машината на Мадуро? ГЕРБ-СДС ще отстои демокрацията!