Атлетик Билбао би шута на Барса, 10 от Реал се измъчиха с Елче за Купата

Спорт
11:28 - 21 Януари 2022
1360
Атлетик Билбао би шута на Барса, 10 от Реал се измъчиха с Елче за Купата

Барселона отпадна от турнира за Купата на Краля, след като загуби от Атлетик Билбао с 2:3. Каталунците губеха в резултата до 93-ата минута, но гол на Педри прати мача в продължения.

Преди това точни за баските бяха Икер Мунаин и Иниго Мартинес. За каталунците точни бяха Феран Торес и Педри. В продълженията Мунаин отбеляза от дузпа и изхвърли Барса от турнира.

Атлетик започна отлично срещата и поведе още във втората минута на срещата. Икер Мунаин се възползва от страхотно подаване в наказателното поле и с прецизен удар в долния десен ъгъл се разписа за 1:0.

Малко по-късно Барса изравни. Серхио Бускетс изведе много добре Феран Торес в пеналта и той с мощен изстрел не остави никакви шансове на стража на баските.

До края на полувремето Атлетико продължи да диктува случващото се на терена, но с пропуски се отличиха Оскер де Маркос, Икер Мунаин, Нико Уилямс и Раул Гарсия.

В началото на втората част Марк-Андре Тер Щеген спаси Барса от сигурен гол след изстрел на Нико Уилямс. Малко по-късно той подаде към брат си Иняки, който стреля опасно, но точно над напречната греда. 

Атлетик поведе в срещата в 86-ата минута, когато Иниго Мартинес се разписа, след като се възползва от лошо избита в наказателното поле топка. Ситуацията бе разгледана с ВАР заради съмнения за засада, но се оказа, че такава няма и голът бе зачетен.

В 93-ата минута Барса стигна до изравнително попадение. Дани Алвеш намери Педри на добра позиция и младият халф не остави никакви шансове на Хулен Агиресабала, като по този начин прати мача в продължения.

Малко преди края на първото продължение баските получиха право да изпълнят дузпа, след като футболист на Барса игра с ръка в наказателното поле. Зад топката застана Икер Мунаин, който с прецизен удар не остави никакви шансове на стража на каталунците. 

В началото на второто продължение Барселона стигна до трети гол дело на Феран Торес. Попадението обаче не бе зачетено заради засада. В крайна сметка баските задържаха преднината си и се поздравиха с успеха.

Реал Мадрид се класира за 1/4-финалите на турнира за Купата на Краля, след като победи Елче с 2:1. Редовното време на срещата завърши при нулево равенство. Домакините поведоха с гол на Гонсало Верду в 103-ата минута. "Кралете" обаче направиха пълен обрат с попадения на Иско и Еден Азар.

Двубоят ще се запомни и с двата червени картона - по един за всеки тим. Марсело бе изгонен за мадридчани, докато за Елче Пере Мила си изкара втори жълт картон и бе пратен под душовете.

През първото полувреме на срещата двата тима опитаха да създадат нещо по-интересно пред някоя от вратите, но това така и не се случи. След почивката картинката на терена се запази, като Реал имаше лек превес на терена.

В 77-ата минута Каземиро стреля от границата на наказателното поле, но Аксел Вернер успя да спаси. Само 60 секунди по-късно Винисиус създаде добра ситуация пред вратата на съперника, но подаването му бе пресечено от бранител на Елче. 

Така се стигна до продължения. Домакините бяха по-активни в добавеното време, като Жерар Гумбау стреля от фаул, но стражът на "кралете" успя да спаси. В 102-ата минута столичани останаха с човек по-малко на терена. Марсело получи директен червен картон за грубо нарушение в краката на съперников състезател.

Елче поведе в 103-ата минута. Гонсало Верду се възползва по отличен начин от една отскочила топка и от границата на пеналта се разписа за 1:0. Реал обаче натисна съперника си и изравни в 108-ата минута, след като Дани Себайос стреля, топката се чукна в Иско и влетя в мрежата на омакините за 1:1.

Реал направи пълен обрат в срещата в 116-ата минута. Еден Азар направи отличен самостоятелен пробив, след което с прецизен удар в средата на вратата се разписа и оформи крайния резултат. 

Малко преди края на двубоя Елче също остана в намален състав, след като Пере Мила бе изгонен за втори жълт картон.